Η 2η εικαστική έκθεση του «Παράδεισου» στο Πνευματικό Κέντρο


 

ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ, ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ

 

Ο Αθλητικός και Πολιτιστικός Παράδεισος Καλαμάτας έχει προβληθεί, κυρίως, για τις εκδρομές που διοργανώνει σε τακτική βάση (η πιο πρόσφατη στην Ακρόπολη), ωστόσο ιδιαίτερα ζωντανό και δραστήριο είναι το εικαστικό τμήμα, που έρχεται να επιβεβαιώσει και το δεύτερο χαρακτηρισμό του ονόματος του συλλόγου. Και τρανότερη απόδειξη της δυναμικής αυτού του τομέα είναι η ετήσια, 2η κατά σειρά, μεγάλη έκθεση από τις 16 Ιανουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με έργα ζωγραφικής, αγιογραφίας, ψηφιδωτά, ξυλόγλυπτα και εικαστικές κατασκευές με διάφορα υλικά.

 

Συνολικά 39 καλλιτέχνες, μέλη και μη του ΑΠΠΣ «Παράδεισος», έχουν προσφέρει τα έργα τους, γεμίζοντας το ισόγειο και τον ημιώροφο του Πνευματικού Κέντρου και εισπράττοντας το θαυμασμό και τα κολακευτικά σχόλια των πολυάριθμων επισκεπτών. Συμμετέχουν, ο αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος και η μοναχή Μακρίνα με έργα αγιογραφίας και οι καλλιτέχνες Βασιλική Τζαβάρα, Κωστής Παπαδόπουλος, Μαρία Ζωγοπούλου, Σπύρος Λιώλιος, Ελένη Βραχάτη, Καίτη Jiblaze Αποστολοπούλου, Γιάννα Δημοπούλου, Κωνσταντίνος Μαυροειδής, Βάσω Μπεσή, Φώτης Γεωργακάς, Αντώνης Ρούσσης, Μαρία Βραχάτη, Αθανασία Θεοφιλοπούλου, Δήμητρα Βλάχου, Χριστίνα Μιχαλοπούλου, Μόνικα Παπαστράτη, Λέανδρος Μιμίκος, Γρηγόρης Δασκαλάκης, Μιχάλης Κουρούβανης, Κωνσταντίνος Κουρελέας, Ελένη Κούτρου, Γιάννης Μάραντος, Θανάσης Αρτεμίσιος, Σοφία Ταβουλαρέα, Άννα Μακρή, Αγγελική Καψάσκη, Παναγιώτης Κρούσκος, Μαριάννα Παπαμικρουλέα, Παναγιώτα Μητσέα, Αναστασία Αλεβίζου, Ευανθία Σπεντζοπούλου, Μαίρη Μπούνα, Ελένη Λεβεντέα, Γεώργιος Πεπόνης, Καλλιόπη Εξαρχέα, Λεωνίδας Μανιάτης και Marian Stanchev.

 

«Ψυχή» του εικαστικού τμήματος του «Παράδεισου» είναι η Βασιλική Τζαβάρα, η οποία, μάλιστα, κάνει μια προσπάθεια για την επέκταση του πεδίου δράσης, με τη διοργάνωση μαθημάτων ζωγραφικής και αγιογραφίας, αλλά και τη συγκρότηση τμήματος χορού!

 

Γι’ αυτό το σκοπό έχει ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας την παραχώρηση μιας κατάλληλης αίθουσας, καθώς είναι φανερό ότι η έδρα του συλλόγου, στο τρένο (1ο βαγόνι) δίπλα στο χώρο του πατινάζ, στο Πάρκο του ΟΣΕ, δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

 

-Η 2η ετήσια εικαστική έκθεση του ΑΠΠΣ «Παράδεισος» Καλαμάτας θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 6.00 το απόγευμα μέχρι τις 10.00 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοικτή και σήμερα.

 

Χ.Ε.