Κοτόπουλα, αλεύρι και αυγά στο γήπεδο… Έφυγαν με ματ οι παίκτες του Τέλου Άγρα


Το Φαραί πέτυχε την 3η συνεχόμενη νίκη του, αργά χθες το βράδυ στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Τέλο Άγρα, επικρατώντας με 2-0, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που θα κρατήσουν στη μνήμη τους το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτά που έγιναν στο «Π. Μπαχράμης» είναι πρωτόγνωρα (σε έκταση) για τα μεσσηνιακά ποδοσφαιρικά πράγματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς τελείωσε με 1 ώρα καθυστέρηση και η αποστολή του Άγρα έφυγε υπό την προστασία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ και 15 ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ, μετά τις 9.30 μ.μ.

 

Βάση των όσων έγιναν αποτέλεσαν τα γεγονότα που είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα στους Γαργαλιάνους, στο παιχνίδι του Άγρα με τον Ολυμπιακό, με την καλαματιανή ομάδα να καταγγέλλει την κάκιστη φιλοξενία. Οφείλουμε να πούμε ότι η πλευρά του γηπεδούχου χθες Φαραί δεν είχε συμμετοχή στα όσα έγιναν και προσπάθησε να προστατέψει τους Γαργαλιανιώτες. Άλλωστε εντός αγωνιστικού χώρου δεν υπήρξε τίποτε άλλο, πλην των δυνατών «μονομαχιών» ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

 

Ένταση από το ξεκίνημα και αλλαγή βοηθού!

Από το ξεκίνημα όλα έδειχναν να πηγαίνουν στραβά, καθώς στο χώρο των αποδυτηρίων των διαιτητών υπήρξε έντονο επεισόδιο ανάμεσα στον πρόεδρο του Φαραί, Κώστα Μπούνα και τον βοηθό Βασίλη Γιαννέτσο. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και όχι μόνο, με αποτέλεσμα την αντικατάσταση του βοηθού με τον Ηλία Σκόρδο, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη των δύο σωματείων. Το περιστατικό και όλα όσα έγιναν καταγράφονται στο φύλλο αγώνος που έκλεισε στις 10 το βράδυ, από τον διαιτητή κ. Νικολόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει το ματς κάτω από δύσκολες συνθήκες.

 

Κι αν εντός αγωνιστικού χώρου διατηρήθηκε ο έλεγχος σε μεγάλο βαθμό, δεν ίσχυσε το ίδιο στο χώρο των κερκίδων, όπου βρίσκονταν λιγοστοί παράγοντες του Τέλου Άγρα. Η αφορμή δεν άργησε να δοθεί και 2-3 εξ αυτών βρέθηκαν εν μέσω του πλήθους, δεχόμενοι το μένος μερικών «φιλάθλων». Ο ταμίας του Άγρα, Γιάννης Παπαδόπουλος ξυλοκοπήθηκε, ενώ επίθεση δέχθηκε και ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου, Γιάννης Κόκαλης. Χαρακτηριστικό του μένους είναι ότι δέχθηκαν εκτός από μπουνιές και κλωτσιές (;), κάθε είδους αντικειμένου, με προτίμηση αυτά της …διατροφής (πίτες, αλεύρια, καφέδες κτλ.).

 

Με παρέμβαση των ψυχραιμότερων, μεταξύ των οποίων και ο Αντώνης Μαυρέας, ο κ. Παπαδόπουλος φυγαδεύτηκε και μετέβη αργότερα στην Αστυνομία, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο Βασίλη Αγγελόπουλο, προκειμένου να καταθέσει μηνύσεις. Δεν κατέστη εφικτό, καθώς εκδηλώθηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον υποχρέωσε να μεταβεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Καλαμάτας.  Την ίδια ώρα στο γήπεδο, που ήταν περιμετρικά κατάμεστο από 100άδες κόσμου, είχαμε τη ρίψη προς την πλευρά του πάγκου, αλλά πολλές φορές και των παικτών του Τέλου Άγρα, καπνογόνων, δεκάδων αυγών, αλευριού, πίτσας, αλλά και ενός κοτόπουλου! 

 

Δεν έλειψαν τα συνθήματα, με επίκεντρο κυρίως τον Θανάση Λακριντή (έφυγε από το γήπεδο κυριολεκτικά αλευρωμένος από την κορυφή μέχρι τα νύχια!), αλλά και συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές.

 

Η αποστολή του Άγρα αποχώρησε από το γήπεδο, γύρω στις 9.45 μ.μ. συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης και προστασία μιας διμοιρίας των ΜΑΤ, καθώς και ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ.

 

 

Υπάρχει και αγωνιστικό μέρος…
Στο αγωνιστικό μέρος, το ματς ξεκίνησε με 40 λεπτά καθυστέρηση, αλλά και διακοπή λίγο μετά την έναρξή του. Το 1-0 έγινε στο 12ο λεπτό με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ψωρομύτη και το 2-0 στο 45’ με μακρινό σουτ του Μιντιλί, αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Στο 61’ αποβλήθηκε ο Καπακλής με 2η κίτρινη. Στο 72’ έγινε το ίδιο με τον Κολεζνιτσέντο, ενώ ο Άγρας που παρουσιάστηκε με απουσίες (Μπενέτος, Σεφεράσι κ.α.) είχε δοκάρι στο 88’ σε πλασέ του Ανδρώνη.

ΑΟ ΦΑΡΑΙ: Βόλος, Καπακλής, Καναλουπίτης, Παπαγεωργίου, Κουτίβας, Μιντιλί, Μωράκης (83’ Μπλέτσας), Παχής, Δουρούμης, Ψωρομύτης (90’ Μιχαλόπουλος), Αριστομενόπουλος (80’ Κορέτας).

 

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Πότσης, Γεωργακόπουλος, Τσίμπιτσης, Αναγνωστόπουλος (63’ Βακαλόπουλος), Δημητρόπουλος, Ανδρώνης, Γεωργόπουλος, Μπολούν, Λίτσας (86’ Αναστασόπουλος), Κολεζνιτσένκο.