Νίκησε, στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά προβλημάτισε η Μαύρη Θύελλα- Ανησυχία για Καντούτση(φωτογραφίες)


 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Νικηφόρο ήταν το χθεσινό φιλικό με αντίπαλο τον Εθνικό Μελιγαλά, για την ομάδα της Καλαμάτας, που επικράτησε με σκορ 3-0, ωστόσο το συγκρότημα του Ζόραν Γέφτοβιτς, κάθε άλλο παρά ικανοποίησε με την απόδοσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι λιγοστοί φίλαθλοι της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο του Άρι, αποχώρησαν με σκυμμένα κεφάλια, ενώ αρκετά από τα μέλη της διοίκησης δείχνουν να προβληματίζονται για την εικόνα που παρουσιάζει η Θύελλα, η οποία χρειάζεται ενίσχυση άμεσα και σίγουρα όχι μέσα από τη διαδικασία των δοκιμών με παίκτες που κάθε άλλο παρά πείθουν για τις δυνατότητές τους.

Κι αν η Καλαμάτα προβλημάτισε, ο Εθνικός, ο οποίος παρουσιάστηκε με 14 παίκτες στο γήπεδο, εκ των οποίων οι οκτώ κάτω των είκοσι ετών, έδειξε πολύ καλά σημάδια και έκανε τους ανθρώπους της διοίκησής του να χαμογελούν. Μέχρι το 82΄ κοίταξε στα μάτια την Μαύρη Θύελλα, και δέχθηκε τα τρία τέρματα από το σημείο εκείνο κι έπειτα, ως αποτέλεσμα της καλής παρουσίας κάποιων παικτών της Καλαμάτας, αλλά κυρίως της κούρασής του και της χρησιμοποίησης πιτσιρικάδων. Ο Γιώργος Μηλίτσης και ο νέος του συνεργάτης Γιάννης Αντωνόπουλος, είχαν κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένοι από την εμφάνιση του Εθνικού, που αγωνίστηκε μάλιστα χωρίς τους Αθανασόπουλο, Μακρή, Πανταζή, και ουσιαστικά τον Καραντζούλια, που έπαιξε για μόλις δέκα λεπτά στο τέλος.

Με δύο γκολ του Αθανασόπουλου και ένα του Ηλιόπουλου στο τελευταίο δεκάλεπτο
Επιστρέφοντας στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Καλαμάτα παρατάχθηκε, έχοντας στην αρχική της σύνθεση τους Γκάλιν, Ραούλ Τρουγκέντα και Ιβελίν Βασίλιεφ, δηλαδή τους τρεις ξένους παίκτες που βρίσκονται στη Μεσσηνία και δοκιμάζονται. Η παρουσία τους δεν άφησε πολλά σημάδια αισιοδοξίας, ωστόσο οι δύο τελευταίοι είχαν την δικαιολογία της καθυστερημένης ενσωμάτωσής τους στην ομάδα, μιας και έφθασαν χθες το πρωί στο Νομό.
Πάντως η ομάδα έδειξε επηρεασμένη από τα νέα πρόσωπα, και δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι από τον Εθνικό. Κενό από τέρματα ήταν το πρώτο μέρος, με την Καλαμάτα να απειλεί στο 14΄ με τον Τσόπελα, και τον Γκάλιν στο 32΄ και τον Εθνικό να απαντά στο 30΄ με τον Νινιό.
Ίδια σχεδόν εικόνα και στην επανάληψη, με τις αλλαγές να επηρεάζουν τις δύο ομάδες κυρίως την Καλαμάτα. Η είσοδος του Ρήγα βελτίωσε κάπως τα πράγματα, ενώ και ο Χρησταράς, που πέρασε στο ματς στο 35΄ στη θέση του τραυματία Καντούτση, ήταν θετικός, χωρίς όμως να εντυπωσιάσει. Στο 53΄ η κεφαλιά του Βασίλιεφ έφυγε άουτ, ο ίδιος παίκτης είχε πλασέ στο δοκάρι στο 55΄, ενώ ο Ανδρεόπουλος σούταρε μόλις άουτ στο 72΄.
Τελικά, η λύση ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο, μέσα από την… ήρεμη δύναμη που ακούει στο όνομα Βασίλης Αθανασόπουλος. Ο 24χρονος επιθετικός σκόραρε στο 82΄ με τακουνάκι, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της αμυντικής γραμμής του Εθνικού και διαμόρφωσε το 3-0 στο 89΄ με ωραίο πλασέ. Στο ενδιάμεσο, στο 87΄ και μετά από προσπάθεια του Αθανασόπουλου, ο Ηλιόπουλος είχε πετύχει το 2-0.

 

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κοψαχείλης, Καντούτσης (35΄ λ. τρ. Χρησταράς), Τσόπελας, Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Πασάς, Σαραντόπουλος, Τσιμικλής, Γκάλιν, Ραούλ Τρουγκέντα, Βασίλιεφ, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι Ζαρόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Ανδρεόπουλος, Ρήγας, Γεωργιόπουλος, Κουρέας, Ηλιόπουλος, Αθανασόπουλος.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Χριστόπουλος, Μακρυνιώτης, Κανελλόπουλος, Νινιός, Ντονάς, Πετρόγιαννης, Κουλόπουλος, Κάνιστρας, Σπανός, Μουρούσιας, Αλεξανδρόπουλος, ενώ στην επανάληψη αγωνίστηκαν οι Μπουζαλάς, Καραντζούλιας και οι 15χρονοι Μπινίσκος, Χαντζάρας.

 

Ανησυχία για Καντούτση
Κι αν η μέτρια εμφάνιση της Καλαμάτας στο χθεσινό φιλικό δεν πέρασε απαρατήρητη από κανέναν, τι να αναφέρουμε για την άτυχη στιγμή του 34΄ όταν ο Τάσος Καντούτσης έπεσε σφαδάζοντας στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Άρι. Ο υψηλόσωμος αμυντικός έπεσε άσχημα, ύστερα από εναέρια μονομαχία με τον Κουλόπουλο, και έμεινε για αρκετά λεπτά σφαδάζοντας από τους πόνους στο αριστερό γόνατο. Η εικόνα σκόρπισε με ανησυχία τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φιλάθλους, που είδαν τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό να αποχωρεί κλαίγοντας και υποβασταζόμενος προς τα αποδυτήρια. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θα μείνει αρκετό καιρό εκτός γηπέδων, ωστόσο πιο ασφαλή συμπεράσματα θα προκύψουν τα επόμενα 24ωρα και αφού κάνει μαγνητική. Ελπίδα όλων είναι να αποφύγει το χειρότερο δυνατό σενάριο, δηλαδή τους χιαστούς, επιστρέφοντας σύντομα στο γήπεδο.

Αλλαγές στο ιατρικό επιτελείο
Η χθεσινή ημέρα εξωτερίκευσε τις αλλαγές που προέκυψαν στο ιατρικό τιμ της ομάδας, από το οποίο αποχώρησαν, ως αποτέλεσμα της οικονομικής… στενότητας  οι Παπανικολάου και Κακαλίκας. Χρέη φυσιοθεραπευτή χθες εκτέλεσε ο Πέτρος Μαυροειδής, που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον Καντούτση, όμως η Καλαμάτα ψάχνει προκειμένου να στελεχώσει το ιατρικό της επιτελείο.

Μένει ο Γκάλιν… δεν εντυπωσίασαν οι άλλοι ξένοι
Όσον αφορά τέλος το μεταγραφικό κομμάτι, το χθεσινό 24ωρο έκρυβε την επιβεβαίωση της είδησης σχετικά με την παραμονή του Μίλος Γκάλιν στην Καλαμάτα. Ο ύψους 1,99 εκ. επιθετικός, δεν εντυπωσιάζει με τις αρετές του, όμως τα δεδομένα δεν επιτρέπουν κάτι καλύτερο και θα παραμείνει μέχρι το Καλοκαίρι. Είναι μαχητικός και καλός στο ψηλό παιχνίδι, όμως δεν μπορεί να δώσει αυτά που χρειάζεται τώρα η ομάδα.
Σχετικά με τους δύο ξένους που ήρθαν χθες, Ραούλ Τρουγκέντα και Ιβελίν Βασίλιεφ, μπορούμε να πούμε ότι δεν ξεχωρίζουν και μάλλον η διοίκηση θα πρέπει να ψάξει άλλες λύσεις, όσο αυτό μπορεί να γίνει με βάση τα οικονομικά δεδομένα. Τέτοιοι πάντως ποδοσφαιριστές υπάρχουν δεκάδες στο νομό μας. Όσον αφορά τον Χρήστο Ρήγα μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις, ίσως και ο Χρησταράς.

28 Γενάρη ο αγώνας με τον Φωστήρα
Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Λουκαρέας» και τον κ. Γέφτοβιτς να αναμένει επιστροφές ποδοσφαιριστών (Σκαρλάτο, Τσαγκαράκη, Πούτσι, κ.ά), που ταλαιπωρούνται από μικροτραυματισμούς. Το βλέμμα στρέφεται στο ματς της 13ης Ιανουαρίου στα Χανιά, που όπως και τα επόμενα θα έχει χαρακτήρα τελικού, μιας και τα αποτελέσματά τους θα κρίνουν τη χρονιά.
Κλείνοντας, η Ένωση ανακοίνωσε χθες ότι το παιχνίδι της Καλαμάτας με τον Φωστήρα, για την 11η αγωνιστική, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, ενώ τα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής θα γίνουν την Τετάρτη 23 του μήνα.

 

φωτορεπορτάζ: Στασινός Μουτσούλας