Ουσιαστικές μειώσεις στα τέλη ύδρευσης τόσο στην Καλαμάτα όσο και στις κοινότητες του Δήμου


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες ημέρες από την έκκληση – αίτημα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Θόδωρου Μπρεδήμα, εν καιρώ βαριάς οικονομικής κρίσης η Δημοτική Αρχή να δείξει τόλμη και να προχωρήσει σε ουσιαστικές μειώσεις των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης. Άλλωστε, όπως τόνισε, οι οικονομικές συνθήκες τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΚ επιτρέπουν την ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών.

 

Το «Θ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι μέσα στα σχέδια του δημάρχου Παν. Νίκα και της δημοτικής του ομάδας είναι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες πράξεις προς την παραπάνω κατεύθυνση. Δηλαδή, μετά από πολλά χρόνια να υπάρξουν αποφάσεις για μείωση των τελών.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που υπάρχουν, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΚ) διαθέτει πλεόνασμα της τάξης του 1,7 εκατομμυρίου ευρώ.  Μέρος αυτού είναι διατεθειμένο να το «ξοδέψει» μειώνοντας τόσο στην πόλη της Καλαμάτας όσο και στις κοινότητες του καλλικράτειου Δήμου τα τέλη ύδρευσης. Κι αυτό θα γίνει μέσα από τη μείωση του ειδικού τέλους αποχέτευσης. Μάλιστα, η ελάφρυνση θα είναι μεγαλύτερη για τους δημότες των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας. Αλλά και στην πόλη της Καλαμάτας θα υπάρξει σοβαρή μείωση του ειδικού τέλους.

 

Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ, εκτός των άλλων, θα υπάρχει πρόβλεψη για ειδικές κοινωνικές κατηγορίες δημοτών.
Τέλος, στον προγραμματισμό της ΔΕΥΑΚ είναι να υποβάλλει εκ νέου για χρηματοδότηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το έργο αντικατάστασης των σωλήνων ύδρευσης στην Καλαμάτα, μήκους 35 περίπου χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ.