Πεζοδρόμηση της Αριστομένους μέχρι τη Φραντζή…


 

ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Ορισμένες παρεμβάσεις στην οδό Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία (σ.σ. στην οδό Κροντήρη και από Βαλαωρίτου έως Φραντζή), οι οποίες αποφασίστηκαν, κατά πλειοψηφία, στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας, ήταν η αιτία συζήτησης για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πόλης, μετά από τοποθετήσεις των μελών της αντιπολίτευσης.

 

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, σημείωσε ότι η παράταξή του έχει ταχθεί επανειλημμένως κατά του συγκεκριμένου έργου, ενώ επεσήμανε για μία ακόμη φορά τα προβλήματα που υπάρχουν σε πολλά σημεία της πλατείας με τις σπασμένες πλάκες.

 

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Χριστόπουλος, υποστήριξε ότι η παρέμβαση στην πλατεία είναι μια ευκαιρία για τη Δημοτική Αρχή να εξετάσει με σοβαρότητα το θέμα πεζοδρόμησης και του υπόλοιπου τμήματος της Αριστομένους έως την οδό Φραντζή.

 

Με τη σειρά του, ο Σπύρος Μωρακέας, εκπρόσωπος του «Δικτύου», υποστήριξε ότι η παρέμβαση έπρεπε να υλοποιηθεί σε άλλη, μειονεκτικότερη περιοχή της πόλης, ενώ υπερθεμάτισε για την πεζοδρόμηση του τμήματος μέχρι τη Φραντζή.
Τέλος, είπε ότι «με την αλλαγή μόνο των υλικών στην κεντρική πλατεία, η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου». Υπέρ της πεζοδρόμησης και του υπόλοιπου τμήματος της Αριστομένους τάχθηκε και το μέλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κ. Μιχαλόπουλος.

 

Ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος του έργου, αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, τόνισε ότι οι σπασμένες πλάκες οφείλονται στο γεγονός ότι ακόμα ο χώρος είναι εργοτάξιο. «Με την ολοκλήρωση του έργου όλα τα φθαρμένα υλικά θα έχουν αντικατασταθεί», σχολίασε. 
Παράλληλα, για την ποιότητά του υπενθύμισε ότι το προηγούμενο διάστημα εμπειρογνώμονες από τον ΕΣΠΕΛ έκαναν ποιοτικούς και ποσοτικούς ελέγχους στο υπό εκτέλεση έργο, ενώ η συνολική παρέμβαση παρακολουθείται με επιμέλεια και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας.