Προβλήματα στο Ακρογιάλι από έντονο άνεμο χθες το μεσημέρι

Προβλήματα στο Ακρογιάλι από έντονο άνεμο χθες το μεσημέρι

«Αρχίσαμε να ακούμε ένα τρομερό βουητό. Έτριζαν πόρτες, τζάμια και παράθυρα σα να γινόταν σεισμός, ενώ την ίδια ώρα έπεφτε βροχή και χαλάζι. Μένω τόσα χρόνια εδώ και κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί ». Με τα λόγια αυτά μας περιέγραψε κάτοικος του Ακρογιαλίου τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι, όταν την ώρα εκείνη φυσούσε στην περιοχή πολύ δυνατός άνεμος και στην Καλαμάτα υπήρχε καταιγίδα.

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι το Ακρογιάλι ήταν έρμαιο των διαθέσεων των μανιασμένων κυμάτων, όταν πνέουν νοτιάδες. Τα κύματα μεταφέρουν πέτρες στο κατάστρωμα του δρόμου προς Κιτριές, αλλά και εκτονώνονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στον παραλιακό δρόμο, δίνοντας έντονα την αίσθηση σεισμού. Η κατάσταση αυτή επαναλήφθηκε και χθες, αλλά υπήρξε ένα νέο «στοιχείο», ο έντονος άνεμος.

Ένας άνεμος, που προκάλεσε διαφόρων ειδών προβλήματα, αφού ξήλωσε κάποια σκέπαστρα από ταράτσες, απομάκρυνε παράθυρα από σπίτια, ξήλωσε κεραίες τηλεοράσεων, παρέσυρε και μια καμινάδα. Ο αέρας προκάλεσε επίσης ζημιές και σε κάποιες ελιές, αλλά και σε άλλα δέντρα και έπληξε το παραλιακό μέτωπο του Ακρογιαλίου.

Προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος, επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αβίας Ευάγ. Αβράμη, ο οποίος, όπως μας είπε, δεν ενημερώθηκε για τα όσα συνέβησαν. Καλύτερη εκτίμηση των ζημιών, αναμένεται να γίνει σήμερα, με το φως της ημέρας.        

 

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 

Φωτό: Στασινός Μουτσούλας