Σαμπαζιώτης: «Ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»


 

Διαβεβαιώσεις ότι ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας δίνει ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Όπως αναφέρει: «Σε σχέση με το θόρυβο που προεκλήθη από τη δημοσίευση του νέου κοινού οργανισμού των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, θα ήθελα να καθησυχάσω και να διαβεβαιώσω όλους τους Μεσσήνιους, ιδιαίτερα τους κατοίκους της Τριφυλίας, ότι ουδεμία υποβάθμιση πρόκειται να υποστεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Μοναδικός στόχος της διοικητικής διασύνδεσης είναι η δημιουργία ενός νομικού προσώπου, ώστε να επιτευχθεί ο εξορθολογισμός των οικονομικών των δύο νοσοκομείων και η μείωση της σπατάλης, αφού έτσι θα μπορούν τα δύο ιδρύματα να έχουν κοινό σύστημα προμηθειών. Καμία μείωση προσωπικού από τη διοικητική συνένωση δύο ιδρυμάτων δεν πρόκειται να υπάρξει, αφού το κάθε νοσοκομείο θα συνεχίσει να έχει το δικό του οργανόγραμμα και το δικό του προϋπολογισμό. Ο πολίτης που θα επισκέπτεται το κάθε νοσοκομείο και ειδικά το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, καμία διαφορά σε σχέση με τις υπηρεσίες υγείας που του παρέχονταν μέχρι σήμερα δεν πρόκειται να αντιληφθεί, παρά μόνο αναβάθμισή τους και καλύτερη εξυπηρέτηση. Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις παραμένει ισχυρή η δέσμευση του υπουργού Υγείας κ. Λυκουρέντζου για ενίσχυση και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε άλλωστε, και από την πλήρη χρηματοδότηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού το 2012, αλλά και από την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού του 2013».