Στον καθηγητή Michael Tite το Βραβείο Αρχαιομετρίας Costa Navarino(φωτογραφίες)


 

Η τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Αρχαιομετρίας Costa Navarino πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας. Το βραβείο παρέλαβε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Michael Tite, για το σύνολο της προσφοράς του στην προαγωγή της έρευνας και διδασκαλίας, ενώ τον τιμώμενο προλόγησε ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης.

 

Το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), ανέλαβε το 2010 την πρωτοβουλία της θεσμοθέτησης του βραβείου με τον τίτλο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας Costa Navarino. Αθλοθέτης του ήταν ο δωρητής της Πανεπιστημιακής Σχολής καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος. 

 

Στόχος του βραβείου αποτελεί η ανά διετία βράβευση ενός επιστήμονα αναγνωρισμένου, διεθνούς κύρους, στον τομέα της Αρχαιομετρίας και της Αρχαιολογικής Έρευνας. Την πρώτη φορά είχε απονεμηθεί στον καθηγητή Ιωάννη Λυριτζή, ενώ για την περίοδο 2013-2014 απονεμήθηκε στον καθηγητή Michael Tite.

 

Στη χθεσινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος, η κοσμήτωρ της Σχολής Καλαμάτας Ευρυδίκη Αντζουλάτου – Ρετσίλα, ο εκπρόσωπος του αθλοθέτη Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, Ξενοφών Κάππας, ο καθηγητής Νίκος Ζαχαριάς, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας στην Καλαμάτα, κ.ά.
Μ.Ν.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας