Στρατόπεδο ; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε ;


 

Από Μάιο και μετά η λειτουργία του στρατοπέδου στην Καλαμάτα   

 

Μπορεί η Καλαμάτα να περίμενε εναγωνίως την επαναλειτουργία του στρατοπέδου «9ο Σύνταγμα Πεζικού – Γιαννιτσά (όπως θα αποκαλείται)» από την αρχή της χρονιάς ή το αργότερο από το Μάρτιο, όμως η επαναλειτουργία του δεν αναμένεται νωρίτερα από το Μάιο.

Κι αυτό, γιατί φαίνεται να υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια στο να λειτουργήσει σε ένα μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπάρχει ζήτημα έλλειψης υποδομών, που είχαν απομακρυνθεί, όταν αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του. Οι υποδομές αυτές, φούρνοι κ.λπ., θα πρέπει να επανασυνδεθούν, ενώ θα πρέπει να επιστρέψουν ο εξομοιωτής βολής και ό,τι άλλο είχε ξηλωθεί.

Εκτός αυτού, υπάρχει ζήτημα και με τις μεταθέσεις των αξιωματικών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όσο και να επιθυμεί κάποιος να υπηρετήσει στο 9ο Σύνταγμα, θα πρέπει πρώτα να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις των παιδιών του, που θα βρίσκονται προς το τέλος της σχολικής περιόδου.

Το μεγαλύτερο, ωστόσο, ζήτημα είναι οι πιέσεις που ασκούνται προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε πολιτικό επίπεδο. Πιέσεις που δεν έχουν γίνει ευρέως γνωστές, αλλά ασκούνται παρασκηνιακά, από πελοποννησιακούς κύκλους που δε «βλέπουν» με θετικό μάτι την επαναλειτουργία του στρατοπέδου στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Έτσι, τίθεται ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς μόνο ο καιρός θα δείξει ποιος διαθέτει καλύτερες διασυνδέσεις και μεγαλύτερη δύναμη στην άσκηση πιέσεων.