Συνελήφθησαν δικηγόρος από την Αθήνα και αλλοδαπός για πλαστογραφία


 

Μια δικηγόρος από την Αθήνα και ένας αλλοδαπός συνελήφθησαν χθες από την Αστυνομία στην Καλαμάτα κατηγορούμενοι για πλαστογραφία. Μαζί τους συνελήφθη κι ένας ακόμη αλλοδαπός για τον ίδιο λόγο, ο οποίος, όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα στην Ελλάδα. Η δικηγόρος με τους δύο αλλοδαπούς, εκ των οποίων ο ένας παρίστανε το μεταφραστή, μετέβησαν χθες το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση πολιτικού ασύλου για τον άλλον αλλοδαπό, προσκομίζοντας, όπως προέκυψε, πλαστά δικαιολογητικά. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι ο αλλοδαπός που ήθελε να ζητήσει πολιτικό άσυλο ουδέποτε διέμενε στη Μεσσηνία.

Επίσης, καταγράφηκε μία ακόμη σύλληψη, ενός άλλου αλλοδαπού, ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα.
Την ίδια ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη, που είχε ξεκινήσει από προχθές. Κατά τη διάρκειά της, έγιναν έλεγχοι σε 88 άτομα και 68 οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 28 άτομα.

 

Βεβαιώθηκαν δε 12 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Η επιχείρηση οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και αποσκοπούσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας.