Φυλάκιση 4 ετών σε οδηγό νταλίκας με λαθραία τσιγάρα


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

 

Σε 4 χρόνια φυλάκισης καταδικάσθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας Ρωσοπόντιος, ο οποίος το Σεπτέμβριο του 2011 συνελήφθη έξω από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να οδηγεί νταλίκα με 500 χαρτοκιβώτια που περιείχαν 250.000 πακέτα με λαθραία τσιγάρα.
Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες για λαθρεμπορία, ισχυριζόμενος ότι αναζητώντας δουλειά τον προσέλαβαν να μεταφέρει το όχημα από την Καλαμάτα στην Αθήνα, χωρίς όμως να γνωρίζει το φορτίο.

 

Λαθραία τσιγάρα
Οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το φορτηγό για έλεγχο βρήκαν τα λαθραία τσιγάρα ανάμεσα σε ανταλλακτικά και μπαταρίες αυτοκινήτων, ενώ διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστή η άδεια κυκλοφορίας του φορτηγού, όπως και ο αριθμός πλαισίου του κινητήρα.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι οδηγός φορτηγών και πήγαινε σε κατάστημα – στέκι στον Ασπρόπυργο, όπου μπορούσε κάποιος να τον αναζητήσει για εργασία.

 

Εκεί, τον πλησίασε ένας άντρας, ο οποίος του  ζήτησε να μεταφέρει το φορτηγό από την Καλαμάτα στην Αθήνα, αντί 800 – 1.000 ευρώ.
Συμφώνησαν και το βράδυ ξεκίνησαν με το αυτοκίνητο του «εργοδότη» για Καλαμάτα. Στο δρόμο, όπως είπε, σταμάτησαν πολλές φορές, ενώ μιλούσε αρκετά στο τηλέφωνο. Σε ερώτηση, μάλιστα, της προέδρου απάντησε πως υποπτεύθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά φοβήθηκε να κάνει κάτι.

 

Όταν έφτασαν ξημερώματα στην Καλαμάτα, παρέλαβε το φορτηγό έξω από τη Βελίκα και ξεκίνησε για Ελευσίνα, όπου θα το παρέδιδε, αλλά λίγα χιλιόμετρα μετά τον σταμάτησε η Αστυνομία. Επίσης, είπε πως όταν έφτασαν στο φορτηγό, εκεί ήταν ένα άλλο άτομο, το οποίο έφυγε με εκείνον που τον είχε μεταφέρει από την Αθήνα.

 

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αφού δε δέχτηκε τον ισχυρισμό πως δε γνώριζε το φορτίο της νταλίκας.