Χωρίς Σκαρλάτο και Βασίλιεφ στα Χανιά η Μαύρη Θύελλα


ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΨΥΧΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΟΥΧΑΝΟΒΙΤΣ, ΓΚΑΛΙΝ

ΣΤΟ ΦΩΣΤΗΡΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Στις 9 απόψε το βράδυ αναχώρησε ακτοπλοϊκώς με προορισμό τα Χανιά, όπου και δοκιμάζεται μεθαύριο το μεσημέρι, κόντρα στην τοπική ομάδα, η αποστολή της Μαύρης Θύελλας, που δίνει ένα από τα πλέον κρισιμότερα παιχνίδια της σεζόν. Μάλιστα, η μεθαυριανή αναμέτρηση έμελλε να είναι η πρώτη του νέου έτους, αλλά και η πρώτη μετά από αρκετό χρονικό διάστημα αγωνιστικής απραξίας, βρίσκοντας την ομάδα της Καλαμάτας με νέο αγωνιστικό πρόσωπο.
Η Θύελλα καλείται να κάνει την υπέρβαση στα παιχνίδια που απομένουν, και που είναι πάρα πολλά, επιδιώκοντας την κάλυψη του χαμένου εδάφους και τη σταδιακή βαθμολογική της ανάκαμψη, η οποία θα φέρει, εφόσον επιτευχθεί, την άνοδο στη Β΄ Εθνική. Η αλήθεια είναι ότι τα δεδομένα δεν αποτελούν σύμμαχο σ’ αυτό το δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Ζόραν Γέφτοβιτς υποχρεώνεται να παρατάξει μια νέα ομάδα, με νέο αγωνιστικό προφίλ και πολλά καινούρια πρόσωπα. Φαίνεται πάντως ότι ο 54χρονος Σέρβος τεχνικός, βρίσκει σιγά σιγά την πολυπόθητη χημεία, δείχνοντας αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας. Το θέμα είναι να μην μείνει η αισιοδοξία αυτή στα λόγια, αλλά να μετουσιασθεί σε πράξεις, δηλαδή σε νίκες στα επόμενα παιχνίδια. Τόσο το αυριανό στην Κρήτη, όσο και αυτό που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική με αντίπαλο το Φωστήρα, είναι τόσο σημαντικά, που ενδεχομένως να κρίνουν το μέλλον της Καλαμάτας αυτή την αγωνιστική περίοδο.

Χωρίς Σκαρλάτο και Βασίλιεφ
Στην μεθαυριανή λοιπόν αναμέτρηση, η Καλαμάτα θα παραταχθεί χωρίς τον τραυματία Καντούτση, απουσία που είναι γνωστή και δεδομένη για το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και τον Βασίλη Σκαρλάτο, που δεν κατέστη εφικτό να ξεπεράσει το πρόβλημα στο γόνατο. Μαζί μ’ αυτόν δεν ακολούθησε την αποστολή και ο νεοαποκτηθείς Ιβελίν Βασίλιεφ, αφού δεν εκδόθηκε το δελτίο του. Αντιθέτως, για τα Χανιά ταξίδεψαν κανονικά όλοι οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές (Γκαλίν, Νουχάνοβιτς, Σαραντόπουλος, Μπελεβέτης, Χρησταράς και Ρήγας), κάποιοι εκ των οποίων θα βρίσκονται μάλιστα στο αρχικό σχήμα.

Πολλά τα νέα πρόσωπα στην 11άδα
Πιο συγκεκριμένα και με βάση τη σημερινή τελευταία προπόνηση, που έγινε τελικά στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» νωρίς το πρωί, και όχι στο γήπεδο του Άρι, η Καλαμάτα θα παραταχθεί με τους Κοψαχείλη, Τρίψα (δεξιά), Τριανταφυλλάκη (αριστερά) και τους Ψυχογιόπουλο, Τσόπελα στο κέντρο της άμυνας. Σαν αμυντικά χαφ ο κ. Γέφτοβιτς έχει επιλέξει τους Τσιμικλή και Πασά, ενώ ο Πούτσι θα ξεκινήσει δεξιά και ο Σαραντόπουλος στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Μπροστά από τα αμυντικά χαφ ο Έντι Νουχάνοβιτς (δοκιμάστηκε πάντως για λίγο και ο Ηλιόπουλος) και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκαλίν. Την αποστολή, που συνόδευσε στα Χανιά ο Κώστας Γυφτέας – σήμερα θα μεταβούν κι άλλα μέλη του Δ.Σ.- ακολούθησαν ακόμη οι Ζαρόπουλος, Μπελεβέτης, Χρησταράς, Αθανασόπουλος, Ρήγας, Γεωργιόπουλος και Κουρέας. Η ολοκλήρωση της προετοιμασίας θα γίνει ουσιαστικά σήμερα σε γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα που εξασφάλισε η διοίκηση του ΑΟ Χανίων.

Σφυρίζει ο Σχίζας
Ν’ αναφέρουμε κλείνοντας ότι την μεθαυριανή αναμέτρηση, ορίστηκε να διευθύνει ο Κωνσταντίνος Σχίζας του Συνδέσμου Αθήνας, με βοηθούς τους κ.κ. Γεωργακόπουλο και Γκαβέρα του ιδίου Συνδέσμου.

Ανακοινώθηκε από το Φωστήρα ο Τσαγκαράκης
Μπορεί οι άνθρωποι της Καλαμάτας να ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο Δημήτρης Τσαγκαράκης έφυγε προκειμένου να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Πιερία,  ωστόσο οι εξελίξεις δείχνουν ότι κάτι άλλο υπήρχε πίσω από το διαζύγιο με τον 29χρονο αμυντικό μέσο. Το λέμε αυτό γιατί ο ποδοσφαιριστής ανακοινώθηκε σήμερα από τη διοίκηση του Φωστήρα και θα βρεθεί σε λίγες ημέρες αντιμέτωπος με τη Μαύρη Θύελλα.