10 χρόνια κάθειρξης για κλοπές μοτοποδηλάτων


 

Πέντε μηχανάκια είχε κλέψει πέρυσι το καλοκαίρι νεαρός, ο οποίος δικαιολογήθηκε ότι είχε απόστημα στα πόδια του και τα χρειαζόταν για τις… μετακινήσεις του! Συνήλθε, όμως, όταν άκουσε την «καμπάνα» του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας, το οποίο τον καταδίκασε σε κάθειρξη 10 ετών, καθώς από το 2000 έχει συλληφθεί για παρόμοιες πράξεις 18 φορές, ενώ εκκρεμούν σε βάρος του κι άλλες υποθέσεις.

 

Σύμφωνα με τις καταθέσεις μαρτύρων, ο νεαρός έκλεβε μηχανάκια από διάφορα σημεία της Καλαμάτας. Έκλεψε ένα τον Ιούνιο του 2012 και τέσσερα τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Μάλιστα, κάποιοι από τους μάρτυρες κατέθεσαν ότι τον είδαν να κυκλοφορεί κιόλας με το κλεμμένο μηχανάκι τους. Σε άλλη περίπτωση τον είχε καταγράψει η κάμερα ασφαλείας τράπεζας να κλέβει μηχανάκι, ενώ δύο από τα μηχανάκια βρέθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού, εγκαταλελειμμένα και χωρίς πινακίδες.

 

Στις 31 Αυγούστου 2012, η Αστυνομία ενημερώθηκε για κλοπή μοτοποδηλάτου από την οδό Νικηταρά, αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που «χτένισαν» την περιοχή τον εντόπισαν σε κοντινή περιοχή να προσπαθεί να το βάλει μπροστά και τον συνέλαβαν.

 

Στην απολογία του ο 29χρονος είπε ότι μεγάλωσε σε οικογένεια χρηστών ναρκωτικών, έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή και ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του. Ζήτησε δε μια δεύτερη ευκαιρία, όπως είπε, για να γραφτεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Ωστόσο, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο ως υπότροπο.

Β.Β.