18 υδατογραφίες της Καλαματιανής ζωγράφου Σοφίας Δημητρούλη μέχρι τις 26 Ιανουαρίου στο “Πολύτροπον”


Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί στο Πολύτροπον του Ιστορικού Κέντρου η πρώτη ατομική έκθεση της Καλαματιανής ζωγράφου, Σοφίας Δημητρούλη. Περιλαμβάνει 18 υδατογραφίες με αφηρημένες απεικονίσεις τοπίων, πιο ρεαλιστικές νεκρές φύσεις και, κυρίως, την αποτύπωση πάνω στην ακουαρέλα της ενατένισης του ουρανού, με μια αισιόδοξη ματιά που αναδύεται μέσα από τα φωτεινά χρώματα, σαν ένα ιδανικά διασκορπισμένο ουράνιο τόξο. Η ίδια η νεαρή δημιουργός μιλά για την ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα στα σύννεφα και τον ουρανό και δανείζεται τα λόγια του Maurice Merleau –Ponty για την ακτινοβολία του ορατού κόσμου που μας περιβάλλει, για να περιγράψει τις ζωγραφικές της αναζητήσεις.

Το αποτέλεσμα τη δικαιώνει απόλυτα κι αυτό φαίνεται στη σημαντική ανταπόκριση του κόσμου, που συνεχίζει να επισκέπτεται την έκθεση από τις 15/1, καταγράφοντας θερμά σχόλια στο βιβλίο επισκεπτών, αλλά και «κλείνοντας» αρκετά από τα έργα της, οι τιμές των οποίων είναι ιδιαίτερα προσιτές, λόγω… κρίσης, όπως μεταξύ αστείου και σοβαρού σχολιάζει η ζωγράφος.

Η Σοφία Δημητρούλη αποφοίτησε το 2005 από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, ως μαθήτρια των Χ. Μπότσογλου και Δ. Μυταρά, ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία στο εργαστήριο του Γ. Ζιάκα και τα πολυμέσα-υπερμέσα υπό την καθοδήγηση του Μ. Σαντοριναίου. Πρωτεύοντα ρόλο στην επαγγελματική της ζωή παίζει η σκηνογραφία, ενώ την περίοδο 2008-2012 δίδασκε εικαστικά στην Α/Βάθμια Εκπαίδευση και το Μουσείο Χαρακτικής του Τάκη Κατσουλίδη στη Μεσσήνη.

Εκτός από την πρώτη ατομική δουλειά στο «Πολύτροπον» (Μπενάκη 2, δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο), η Σοφία Δημητρούλη έχει εκθέσει έργα της κατά το παρελθόν στην Καλαμάτα (Εικαστικοί Περίπατοι, έκθεση Μεσσήνιων Δημιουργών στο Επιμελητήριο κ.τ.λ.), στην Αθήνα (Τεχνόπολη, γκαλερί Artower Agora κ.α.), αλλά και στη Λέσβο κατά τα πρώτα της βήματα.

Χ.Ε.