6 χρόνια σε τσιγγάνο που έκρυψε ηρωίνη στο εσώρουχο της κόρης του


 

 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Στο εσώρουχο της 12χρονης κόρης του είχε κρύψει ηρωίνη ένας τσιγγάνος, όταν είδε αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας να μπαίνουν στη σκηνή του στην περιοχή του ποταμού Άρι το Γενάρη του 2011.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε σε δεύτερο βαθμό χθες στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ο τσιγγάνος είχε καταδικασθεί συνολικά σε 10 χρόνια κάθειρξης και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και χθες το δικαστήριο μείωσε την ποινή σε 6 χρόνια κάθειρξης, με χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

 

Ηρωίνη

Όπως κατέθεσε αστυνομικός, πληροφορίες ανέφεραν πως ο τσιγγάνος στη σκηνή του προμηθεύει τοξικομανείς με ναρκωτικά. Πήγαν στον καταυλισμό και την πρώτη ημέρα παρακολούθησης είδαν δύο γνωστούς σε αυτούς τοξικομανείς να βγαίνουν από τη σκηνή του κατηγορουμένου.

Λίγες ημέρες αργότερα, ξανά σε παρακολούθηση, είδαν πάλι τον έναν από τους δύο τοξικομανείς να μπαίνει και μετά από λίγο να βγαίνει από τη σκηνή. Τον έλεγξαν και τους αποκάλυψε ότι έκανε χρήση ηρωίνης αντί 10 ευρώ.

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο στη σκηνή του κατηγορουμένου, όπου και βρήκαν πολλά άτομα. Όπως κατέθεσε ο αστυνομικός, κάποια στιγμή παρατήρησε ότι η ανήλικη κόρη του κατηγορουμένου προσπαθούσε να κρύψει κάτι. Οδήγησαν το παιδί στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, ενώ μετά από έρευνα από γυναίκα αστυνομικό βρέθηκε να έχει κρυμμένη στο εσώρουχό του μια συσκευασία με 2,7 γραμμάρια ηρωίνης και σε ένα τσαντάκι 65 ευρώ. Όταν τη ρώτησαν, απάντησε ότι της τα έδωσε ο πατέρας της να τα φυλάξει.

 

Ζήτησε συγγνώμη

Στην απολογία του ο τσιγγάνος είπε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν πολλά άτομα στη σκηνή του, αλλά αυτός δε δίνει ναρκωτικά. Επίσης, ότι είναι βαρύς χρήστης ο ίδιος και δεν μπορούσε καλά καλά να σηκωθεί από το κρεβάτι. Συμπλήρωσε πως όταν είδε τους αστυνομικούς πέταξε τα ναρκωτικά στο χώμα και είπε της μικρής να τα κρύψει. Επιπλέον, κατέθεσε ότι τα χρήματα που είχε το παιδί ήταν από τα κάλαντα και όχι από ναρκωτικά. Κατέληξε ζητώντας συγγνώμη από την οικογένειά του και ευχαριστώντας τους δικαστές που τον έβαλαν φυλακή, καθώς έγινε καλά.