Xωρίς τηλέφωνο και Ιντερνετ η ΒΙΠΕ από τους τσιγγάνους


 

Τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» σε ΒΙΠΕ και ευρύτερη περιοχή

 

Δεν έχουν αφήσει οργανισμό του Δημοσίου που να μην τον… λεηλατούν οι διάφορες συμμορίες, κυρίως αθιγγάνων, που δρουν στις περισσότερες περιοχές του Νομού Μεσσηνίας, έχοντας ως στόχο το χαλκό από τα καλώδια!
Μετά τον ΟΣΕ και τη ΔΕΗ, ήρθε και η σειρά του ΟΤΕ να στοχοποιηθεί από τέτοιου είδους σπείρες. Έτσι, χθες το μεσημέρι έγινε αντιληπτό ότι άγνωστοι έκοψαν στη θέση «Παναγάκια» Ασπροχώματος τα καλώδια του οργανισμού, μήκους 30 μέτρων, με αποτέλεσμα να βυθιστούν σε τηλεπικοινωνιακό «σκοτάδι» 150 συνδρομητές στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ άλλων και η ΒΙΠΕ.
Με δεδομένο, μάλιστα, ότι στο τεχνικό προσωπικό του ΟΤΕ έχει υπάρξει το τελευταίο διάστημα μείωση, γίνεται αντιληπτό πόσο χρονοβόρο είναι το διάστημα της αποκατάστασης του δικτύου!
Από την άλλη πλευρά, έγινε γνωστό ένα άλλο γεγονός, που δείχνει το μέγεθος της ασυδοσίας που επικρατεί στην περιοχή μας. Την ώρα που γινόταν, τις προηγούμενες ημέρες, η κηδεία του άτυχου 24χρονου Ηλία Δουρούμη από τη Μεσσήνη, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο, αθίγγανοι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μπήκαν στο σπίτι του πατέρα του και του παππού του προκειμένου να κλέψουν. Οι κλέφτες έγιναν αντιληπτοί από περαστικό που ειδοποίησε τους περίοικους και ακολούθησε άγριο κυνηγητό στην περιοχή.
Α.Π.