Απογοήτευσε η Καλαμάτα…Ήττα με 1-0 από το Ρούβα στην Κρήτη


 

Μεγάλο διπλό (44-60) του Παναθηναϊκού στην Κυπαρισσία

 

Μία ακόμη σπουδαία εμφάνιση και κυρίως μία ακόμη μεγάλη νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας, επικρατώντας χθες το απόγευμα στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας, μέσα στην Κυπαρισσία του Δίωνα με σκορ 60-44.

Οι πράσινοι ξεπέρασαν το εμπόδιο του μαχητικού Δίωνα, που προβληματίζει, είναι η αλήθεια, το τελευταίο διάστημα, και τις  πολλές – σημαντικές απουσίες τους (Μανιάτης, Μανώλης, Π. Γερμανός, Π. Λιανός) και παίζοντας άμυνα για σεμινάρια, κατέκτησαν τους δύο βαθμούς, κάνοντας ένα ακόμη βήμα για την είσοδο στην τετράδα. Ο Δίωνας κατάφερε να μειώσει σε 32-37 στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, όμως έμεινε από λύσεις και γνώρισε δίκαια και καθαρά την ήττα, η οποία τον κρατά στις μεσαίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Για τους νικητές διακρίθηκαν Γερμανός και Σταθάκης, ενώ λύσεις έδωσαν οι Σπηλιώτης, Γαρίνης, Πατλάκας, και για τον Δίωνα  ξεχώρισε η δυάδα των Μιχαλόπουλου, Λαμπρόπουλου.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στο τρίτο λεπτό του αγώνα κόλλησε το χρονόμετρο του γηπέδου της Κυπαρισσίας και το ματς συνεχίστηκε με χρονόμετρο χειρός.

 

ΔΙΩΝ ΚΥΠ. 44

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 60

Διαιτ.: Κυριακόπουλος, Νάστος

Δεκ.: 11-14, 25-34, 35-43, 44-60.

ΔΙΩΝΑΣ (Ψυχογιός): Καζάκος, Στασινόπουλος, Πετρόπουλος 6 (2), Μπουσιούτας, Λαμπίρης 4, Λαμπρόπουλος 13(3), Μαρούκης, Βλάμης 6, Μιχαλόπουλος 15, Φωτεινός.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γεωργακίλας): Αθανασόπουλος, Γαρίνης 8, Καφόπουλος, Πατλάκας 6, Σπηλιώτης 9, Γερμανός 20 (2), Σταθάκης 12, Π. Λιανός, Μεϊμετέας 

 


Έπεσε (67-57) στην Τρίπολη ο Ακάδημος

 

Την ήττα  με 67-57 γνώρισε χθες το βράδυ στην Τρίπολη από τους Δρομείς στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής ο Ακάδημος Καλαμάτας, που πλέον έχει χάσει έδαφος στην υπόθεση πρωτιά στην κανονική περίοδο. Το Καλαματιανό Σωματείο ήταν μπροστά μέχρι το τέλος του 1ου ημιχρόνου, ωστόσο στην επανάληψη πλήρωσε την κακή αμυντική του λειτουργία, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πετύχουν την 6η νίκη τους στο πρωτάθλημα, που τους φέρνει ακόμη πιο κοντά στην παραμονή. Κορυφαίοι των νικητών οι Κακουλίδης, Κουτσούγερας και Πεζιρκιανίδης, που πέτυχαν συνολικά 53 πόντους, ενώ από τον Ακάδημο ξεχώρισε ο ταλαντούχος Κατσούλης και ο πάντοτε σταθερός Σπύρος Γεωργανάς.

ΔΡΟΜΕΙΣ 67

ΑΚΑΔΗΜΟΣ 57

Δεκ.: 17-16, 28-31, 46-41, 67-57.

ΔΡΟΜΕΙΣ (Νώντας): Φραγκέας 2, Μπισιούλης, Πολυζωγόπουλος 1, Πεζιρκιανίδης 12 (2), Μπαζιωτάκης, Κακουλίδης 25 (4), Αγρότης 2, Παπακώστας 4. Κουτσούγερας 16, Αλικάκος 2.

ΑΚΑΔΗΜΟΣ (Ροζακέας): Στακιάς, Καρμοίρης 2, Κατσούλης 20 (2), Αλευράς 7 (1), Γεωργιόπουλος 2, Μαθιόπουλος, Μάλαμας, Φιλιππόπουλος, Αλοίμονος 4, Ανδρουτσόπουλος, Κουτίβας 5 (1), Γεωργανάς 17.


Κρίσιμα ματς σε Τέντα… φαβορί στη Σπάρτη

 

Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στα παιχνίδια που διεξάγονται στο γήπεδο της Τέντας, καθώς στον αγώνα του Σπαρτιατικού κόντρα στον Πολύβιο, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι οι γηπεδούχοι. Τα αποτελέσματα των σημερινών παιχνιδιών θα καθορίσουν πολλά, ειδικότερα στη μάχη της ουράς, και της αποφυγής του υποβιβασμού.

 

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑ – ΓΥΘΕΙΟ

(Τέντα – 3.30 μ.μ.)

Τρεις συνεχόμενες νίκες μετρά η Θουρία, που θέλει να πάρει και την τέταρτη, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς την παραμονή της. Τα προβλήματα είναι αρκετά, ειδικότερα του Καζολέα που λόγω τραυματισμού δεν υπολογίζεται, ωστόσο οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση και θέλουν τους βαθμούς της νίκης.

Από την άλλη πλευρά το ίδιο επιθυμεί και το Γύθειο, που βρίσκεται σε δεινή βαθμολογικά θέση, και ψάχνει ένα μεγάλο διπλό. Δεν υπάρχουν προβλήματα για το συγκρότημα του Δημήτρη Πρώκου, ωστόσο η συμμετοχή κάποιων παικτών θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Νάστος.

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ

(Δ.Γ. Σπάρτης – 4.00 μ.μ.)

Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται ο Σπαρτιατικός, που θέλει να κάνει ένα ακόμη βήμα εδραίωσης στην πρώτη δυάδα. Κυρίως εξαρτάται από αυτόν η νίκη, με τον κ. Χίο να έχει στη διάθεσή του αυτή τη φορά και τον Μανιατάκο.

Όσον αφορά τους Αρκάδες, δείχνουν συνεχόμενα ανοδική πορεία, όμως έχουν δύσκολο έργο απέναντι σ’ ένα από τα φαβορί για τον τίτλο.

Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Πολύβιου θα κυνηγήσει τις πιθανότητες που τις αναλογούν για τη νίκη.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Δούβρης και Χαλουλάκος.

 

ΑΤΛΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ

(Τέντα – 5.30 μ.μ.)

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, έχουν βάλει σε περιπέτειες τον Άτλαντα, που θέλει μόνο νίκη κόντρα στην Πύλο. Γι’ ακόμη μια φορά το Καλαματιανό Σωματείο θα παρουσιαστεί με αρκετά προβλήματα (Κορογώνας, Παπαθωμόπουλος), ωστόσο υπάρχει το θετικό της επιστροφής του Βασίλη Παναγιωτόπουλου.

Τη νίκη θέλουν και οι Πυλιώτες, που βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι δύσκολο το σημερινό παιχνίδι, όμως όπως έδειξαν και με τη Θουρία μπορούν να τα καταφέρουν, ξεπερνώντας ακόμη και την απουσία του Παναγιώτη Τσέκα.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Νάστος.

 


Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Ευκλής – Γ.Σ. Χώρας αύριο στην Τέντα

Σε αναβληθέν παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Β΄ κατηγορίας, ο Ευκλής Καλαμάτας, που συγκαταλέγεται στα φαβορί για την πρωτιά, θ’ αντιμετωπίσει αύριο στις 5.30 μ.μ. στο γήπεδο της Τέντας τον ουραγό Γ.Σ. Χώρας. Το συγκρότημα του Ηλία Στακιά είναι το μεγάλο φαβορί και δύσκολα θα χάσει τους βαθμούς της νίκης.

Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Μπακετέας και Τσιμπούρης.