Στις τρεις μετά το μεσημέρι αύριο θα ξεκινήσει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Καλαμάτας για τη λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής, που καλείται να απαντήσει σε ενδιαφέρουσες και επίκαιρες ερωτήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης. 

Σε αυτή τη λογοδοσία πάντως δεν έχουν κατατεθεί ερωτήσεις από προέδρους Κοινοτήτων, μάλιστα ούτε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα. 

Σύμφωνα τον κατάλογο των θεμάτων της ειδικής συνεδρίασης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημήτρης Οικονομάκος, ζητά απαντήσεις σχετικά με «τις υπερβολικές χρεώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ» και με τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην αποκατάσταση ζημιών σε αγωγούς ύδρευσης και αποχέτευσης. 

Η Χριστίνα Καντζιλιέρη, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχει καταθέσει ερώτηση σχετικά με την καθυστέρηση της πεζοδρόμησης οδών στο Ιστορικό Κέντρο, κάτι που αποτελεί αίτημα επαγγελματιών της περιοχής. 

«Ειδικά Σχολεία, τα παιδιά αυξάνονται, οι χώροι δεν επαρκούν», είναι το θέμα ερώτησης του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Κανάκη. 

Ο Δημήτρης Φαββατάς, από τη μείζονα μειοψηφία, ρωτά για το χρονοδιάγραμμα, τη διαδικασία και τη διασφάλιση της νομιμότητας όσον αφορά στη μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αγία Τριάδα στην Μπιρμπίτα.

Η Ευγενία Κούβελα, από τη μείζονα μειοψηφία, έχει υποβάλει ερώτηση σχετικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Θουρίας, η οποία εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εξασφάλιση ασφαλούς και άνετης πρόσβασης στον χώρο. 

Η ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλη Τζαμουράνη, έχει να κάνει με το έργο του Κοινοτικού Καταστήματος στο Ασπρόχωμα και συγκεκριμένα αν έχει παραληφθεί, ποιο είναι το τελικό κόστος, αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες, αν έχουν εξασφαλιστεί οι άδειες για τη λειτουργία του κτηρίου ως χώρου συνάθροισης κοινού κ.ά.

Ο Κώστας Τσαπόγας, από τη μείζονα μειοψηφία, ρωτά για την κατάσταση του οδικού δικτύου στην Καλαμάτα, ιδιαίτερα για τα προβλήματα που έχουν επιφέρει οι αλλεπάλληλες τομές στους δρόμους για τα δίκτυα διαφόρων εταιρειών. 

Ο Σπύρος Χανδρινός, από τη μείζονα μειοψηφία, ρωτά για τις αυξήσεις στο νερό και τις ρυθμίσεις των οφειλών, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δημόσιο αγαθό και τονίζοντας την ανάγκη προστασίας των ευάλωτων νοικοκυριών. 

Ο Γιώργος Σωφρονάς, από τη μείζονα μειοψηφία, με την ερώτησή του θέτει ζητήματα που αφορούν στη «Φάρις», όπως τη διαδικασία ορισμού των καλλιτεχνικών διευθυντών και των προσλήψεων του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα πιο σχετικά.