Γ.Μπέζος: «Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σε επαγρύπνηση» …για φαινόμενα ελέγχων παράνομης εργασίας


 

Ο Γ. ΜΠΕΖΟΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

 

Ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας απευθύνθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να κάνει ελέγχους στο ίδρυμα για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς ασθενών, μετά τα πρόσφατα γεγονότα που σημειώθηκαν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης, κυκλοφόρησε χθες.

Υπενθυμίζουμε ότι η διοικήτρια του Παναρκαδικού Ελένη Σιουρούνη αποπέμφθηκε, μετά την έφοδο στους θαλάμους του ιδρύματος μελών της Χρυσής Αυγής για ελέγχους. Όπως γράφτηκε και στο enikos.gr, «η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της Τετάρτης, όταν ομάδα 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων».

Σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργο Μπέζο, δήλωσε στο «Θ» ότι δεν έκανε κάποια ιδιαίτερη κίνηση τώρα, καθώς το νοσοκομείο «πάντα έχει συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, και με το ΙΚΑ και με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, όχι τώρα, από παλιά. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Εκείνο που εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε είναι να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να γίνονται έλεγχοι, προκειμένου, αν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και στο νοσοκομείο το δικό μας, να ελέγχονται. Η συνεργασία με τις υπηρεσίες είναι διαρκής και συνεχής. Δεν υπήρξε κανένας ιδιαίτερος θόρυβος λόγω του περιστατικού στο Παναρκαδικό, αλλά έχουμε την υποχρέωση να είμαστε σε επαγρύπνηση, με την έννοια της επαγρύπνησης και της μέριμνας».

Μ.Ν.