Με λαμπρότητα ετοιμάζεται η Καλαμάτα να εορτάσει την πολιούχο Παναγία Υπαπαντή


 

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα θα εορτάσει την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Υπαπαντή.

 

Σήμερα Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, στις 6.30 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννου.

 

Το Σάββατο, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.
Αμέσως μετά, στις 11.00, θα γίνει πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

 

Την εορτή έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, οι Σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.

 

Με αφορμή την εορτή ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε: «Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με άσχημες στιγμές που διανύει η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας. Ας επικαλεσθούμε τη μοναδική ελπίδα που απέμεινε στον άνθρωπο, το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ας την παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει την πίστη για ένα καλύτερο αύριο».

 

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, το Σάββατο, από τις 7.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων, λόγω λιτανείας της εικόνας, στις οδούς Υπαπαντής, πλ. 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.