Μικροπροβλήματα από τη βραδινή κακοκαιρία (φωτογραφίες)


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και την έντονη χαλαζόπτωση χθές βράδυ, δεν καταγράφηκαν ζημιές ή προβλήματα με τις υποδομές στο νομό, παρά μόνο μεμονωμένα μικροπροβλήματα, ενώ για λίγη ώρα παρατηρήθηκε δυσχέρεια στην κίνηση των αυτοκινήτων στον Ταΰγετο, εξαιτίας πτώσης βράχου στο 14ο χλμ. του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης.

 

Αποκλεισμένοι

Νωρίς το πρωί πολίτης επικοινώνησε με την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, δηλώνοντας ότι στον Ταΰγετο, στην περιοχή του τουριστικού, έχουν αποκλεισθεί οχήματα και πολίτες. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, η οποία έσπευσε στο σημείο, χωρίς ωστόσο να διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα. Μάλιστα, όπως μας ενημέρωσαν από την Πυροσβεστική, ελέγχθηκε ο δρόμος, ακόμη και μετά το τουριστικό, αλλά δε διαπιστώθηκε πρόβλημα.

Μέτρα η Αστυνομία έλαβε στο 14ο χλμ. του δρόμου Καλαμάτας – Σπάρτης, καθώς είχαμε κατολίσθηση και η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν με δυσκολία. Μηχανήματα απομάκρυναν τα βράχια και αποκατέστησαν την κυκλοφορία πριν από το μεσημέρι.

 

Απομάκρυνση δέντρου

Επίσης, η Πυροσβεστική χρειάσθηκε να παρέμβει για την απομάκρυνση ενός σπασμένου δέντρου στην περιοχή Γουλιμίδες, ενώ κατέρρευσαν δύο τοίχοι αντιστήριξης  στη Βέργα (περιοχή «Καστράκι») και στη Θουρία, στην  περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, και έγινε επέμβαση από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας.

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Ακρογιαλίου, όπου εκτελούνται τα αντιδιαβρωτικά έργα, οι έντονοι κυματισμοί έβγαλαν για άλλη μια φορά πέτρες στο δρόμο, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται για την κατάσταση.

 

φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας