Μπλακ-άουτ στο Λεκανοπέδιο από τη σφοδρή κακοκαιρία


 

Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, όταν το βράδυ της Τετάρτης βρήκαν ληστές σκαρφαλωμένους στους… πανύψηλους ευκαλύπτους στην οδό Λακωνικής, έχοντας μαζί τους το πλαστικό πιστόλι με το οποίο λήστεψαν το παραδοσιακό παντοπωλείο στην οδό Θεοτόκου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Ο λόγος για δύο Αλβανούς οι οποίοι στις 13 Φεβρουαρίου προσποιήθηκαν τους πελάτες και, μπαίνοντας αργά το βράδυ στο παντοπωλείο, ζήτησαν να αγοράσουν κρασί.

 

Στα δέντρα

Όταν ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου τούς έβαλε το κρασί, αυτοί, αφού πλήρωσαν κανονικά, έβγαλαν ένα όπλο απείλησαν αυτόν και μια πελάτισσα που μπήκε εκείνη τη στιγμή στο μαγαζί. Άρπαξαν περίπου 600 ευρώ και εξαφανίσθηκαν.

Μετά από πληροφορίες οι αστυνομικοί εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης δύο άτομα να έχουν σκαρφαλώσει στους ψηλούς ευκαλύπτους και να κάθονται. Αρχικά αρνήθηκαν να κατέβουν, όμως στη συνέχεια κατέβηκαν, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά οι αστυνομικοί τούς εγκλώβισαν. Σε έρευνα που τους έκαναν, βρήκαν να έχουν στην κατοχή τους ένα πλαστικό πιστόλι, ενώ χθες ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου αναγνώρισε τον έναν δράστη.

Οι δύο Αλβανοί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες, ενώ σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια.

Η έρευνα συνεχίζεται από την Αστυνομία, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι οι δύο Αλβανοί είχαν ανέβει στα δέντρα για να παρακολουθήσουν καταστήματα της περιοχής, ενδεχομένως έχοντας στο μυαλό τους να κάνουν κι άλλη ληστεία.