Παραχωρούνται 24 στρέμματα του Πάρκου ΟΣΕ στο Δήμο Καλαμάτας


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΑΙΑ ΟΣΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

 

 

Ελεύθερο από… βάρη το Πάρκο ΟΣΕ

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας, με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπου έγινε αναλυτική ενημέρωση από το δήμαρχο Παν. Νίκα για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Συγκεκριμένα, για το Κεντρικό Πάρκο ο δήμαρχος ενημέρωσε τους επικεφαλής για την επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Νικ. Ιωαννίδη, σύμφωνα με την οποία το μέρος του που ανήκει στην εταιρεία και αφορά σε 24 στρέμματα παραχωρείται στο Δήμο Καλαμάτας, επ’ αόριστον, με υπογραφή χρησιδανείου. Παραχωρούνται, επίσης, στο Δήμο όλα τα ακίνητα της ΓΑΙΑΟΣΕ μέχρι και το Πλατύ, με χρησιδάνειο.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Ιωαννίδη για την εν λόγω πράξη, η οποία αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για το Δήμο και την πόλη.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, «δεν υπάρχει αντίρρηση στη διατήρηση ισχύος του από 19 Αυγούστου 1983 ιδιωτικού συμφωνητικού μεταξύ του ΟΣΕ και του Δήμου Καλαμάτας για την παραχώρηση της χρήσης έκτασης 24 στρεμμάτων με σχέση χρησιδανείου αορίστου χρόνου, με σκοπό τη δημιουργία πνεύμονα πρασίνου και το γενικό ευπρεπισμό του χώρου με δαπάνες και έξοδα του Δήμου Καλαμάτας.

Η υπηρεσία μας, αντιλαμβανόμενη τις δαπάνες που επιβαρύνουν το Δήμο για τη φροντίδα και τη διαχείριση του πάρκου, προτείνει την υπογραφή ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης του κτηρίου εντός του χώρου με χρήση αναψυκτηρίου, με μηνιαίο μίσθωμα που θα συμφωνηθεί από κοινού.

Για την εκμίσθωση των υπόλοιπων ακινήτων, το μηνιαίο μίσθωμα θα προσδιοριστεί με βάση τη χρήση του ακινήτου, την κατάσταση του κτηρίου και γενικότερα τις οικονομικές συνθήκες.

Πιστεύουμε ότι η χρονική διάρκεια των δύο ετών που δεσμεύει τα μέρη του μνημονίου είναι ικανοποιητικός χρόνος προκειμένου να ιεραρχήσετε τις ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν ως Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει τον καταρχήν προσδιορισμό των βασικών σημείων της συμφωνίας και υλοποιούνται με τις μεταξύ μας συμβάσεις (συμφωνητικά μίσθωσης)».