Πρώτα πλήρωσαν το κρασί που αγόρασαν και μετά λήστεψαν


 

Ζήτησαν ένα μπουκάλι κρασί, το πλήρωσαν και μετά έβγαλαν όπλο για να ληστέψουν. Το περιστατικό συνέβη στην οδό Θεοτόκου στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στο παραδοσιακό παντοπωλείο του κ. Τάκη Παυλή, νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

 

Χωρίς να έχουν καλύψει τα πρόσωπά τους, οι ληστές απείλησαν τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και μια πελάτισσα που μπήκε εκείνη τη στιγμή, άρπαξαν περίπου 600 ευρώ και εξαφανίσθηκαν.

 

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι τα περιστατικά αυτά είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά, αφού πλέον κανένας δεν είναι ασφαλής.

 

Παρακολουθούσαν

Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του παντοπωλείου κ. Παυλής, λίγη ώρα πριν από το περιστατικό είχε δει τον έναν από τους δύο δράστες να περνά έξω από το μαγαζί και να κοιτάζει ύποπτα. Του έκανε αίσθηση η παρουσία του, αλλά μετά το ξέχασε.

 

Ένα τέταρτο πριν από τις 10 το βράδυ κι ενώ βρισκόταν στο διπλανό χώρο από το παντοπωλείο, από το οποίο μόλις είχε φύγει και ο τελευταίος πελάτης, άκουσε να χτυπούν την πόρτα, την οποία είχε κλειδώσει.

 

Όταν πήγε, είδε δύο άντρες περίπου 35 ετών, εκ των οποίων ο ένας τού είπε ότι θέλουν κρασί. Αν και κάτι τον ανησύχησε, άνοιξε την πόρτα. Αυτός που ζήτησε κρασί πήγε πιο κοντά στο ταμείο, ενώ ο άλλος κάθισε πιο κοντά στην πόρτα. Ο ιδιοκτήτης έδωσε το κρασί και ο άγνωστος πλήρωσε κανονικά.

 

Τότε ο άλλος δράστης έβγαλε ένα πιστόλι, του είπε να πάει στην άκρη και να μην αντιδράσει, ενώ εκείνος που πλήρωσε το κρασί πέρασε μέσα από τον πάγκο και άνοιξε την ταμειακή μηχανή.

 

Την ώρα εκείνη στο μαγαζί μπήκε και μια γυναίκα για να ψωνίσει. Οι ληστές την άφησαν να μπει, αλλά μετά, απειλώντας την με το όπλο, της είπαν να καθίσει στην άκρη και να μη μιλήσει.

 

 

Ανησυχία

Οι ληστές άρπαξαν ό,τι χρήματα υπήρχαν στην ταμειακή μηχανή, περίπου 600 ευρώ κατ’ εκτίμηση του κ. Παυλή, και αφού ξήλωσαν το τηλέφωνο για να μην μπορεί να ειδοποιήσει την Αστυνομία, τράπηκαν σε φυγή.

 

Άλλη μια φορά κλέφτες είχαν διαρρήξει το κατάστημα του κ. Παυλή και είχαν αφαιρέσει πράγματα, αλλά ληστεία δεν είχε ξανασημειωθεί. Αν και οι δύο δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά, ο κ. Παυλής εκτίμησε πως πρόκειται για αλλοδαπούς.

 

Οι δε γείτονες δεν αντιλήφθηκαν το περιστατικό. Η κα Ελένη Καποδίστρια, που μένει δίπλα από το παντοπωλείο, κατάλαβε τι είχε γίνει, όταν ο κ. Παυλής χτύπησε το κουδούνι και της ζήτησε να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία.

 

«Τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν είχε συμβεί κάποιο περιστατικό στην περιοχή μας. Αλλά άμα συμβαίνουν τέτοια, ανησυχούμε», είπε μαζί με τη φίλη της Γιωργία Γουρνάκη.

 

Μικροκλοπές γίνονται συνέχεια, σχολίασε ο κ. Σπύρος Κατσιμπούρης, κάτοικος στην Αγία Παρασκευή, «και σίγουρα κάποιοι άνθρωποι που μένουν και μόνοι τους ανησυχούν».

 

Της Βίκυς Βετουλάκη