Ρώσοι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας


 

Της Μαρίας Νίκα

 

Εκπρόσωποι ρωσικής εταιρείας βρέθηκαν αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, ειδικά για το ελαιόλαδο ΠΟΠ της περιοχής μας. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καλαμάτας, προκειμένου να πάρουν δείγμα ελαιολάδου, αλλά και να πραγματοποιήσουν γευσιγνωσία, καθώς ενδιαφέρονται για το προϊόν.

«Μου έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι έκαναν ολόκληρο ταξίδι, για να δουν από κοντά τις δεξαμενές μας, παρότι είχαν λάβει και σχετικό δείγμα με αναλύσεις» παρατήρησε στο «Θ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος.

«Είχαν μαζί τους και ειδική γευσιγνώστρια, για να δοκιμάσει το ελαιόλαδό μας. Γενικά δεχόμαστε πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα για το λάδι μας, αλλά έρευνα με τόσο μεγάλη προσοχή από τον υποψήφιο αγοραστή, πρώτη φορά βλέπω. Πήραν δείγμα οι ίδιοι μέσα από τη δεξαμενή, της οποίας το ελαιόλαδο πρέπει να κρατήσουμε μέχρι να μας απαντήσουν εάν θα γίνει η παραγγελία. Με εντυπωσίασαν».

 

Θέλουν προϊόντα με όνομα

Σε πρώτη φάση η ρωσική εταιρεία ενδιαφέρεται για 15 με 20 τόνους ΠΟΠ Ελαιολάδου, το οποίο θα τυποποιήσει η ίδια, εάν τελικά κλείσει η παραγγελία. «Κάνουν επιλογή προϊόντων ΠΟΠ απ’ όλη την Ελλάδα, γιατί θέλουν να φτιάξουν ένα καλάθι με προϊόντα που να έχουν όνομα. Μάλιστα, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το ΠΟΠ “Καλαμάτα” και εδώ ήρθαν ειδικά για εμάς».