Σήμερα το κυρίως μενού της τελευταίας αγωνιστικής του Α΄ γύρου


ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

 

Με τα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, το κυρίως μενού της οποίας θα δοθεί σήμερα στους φιλάθλους μέσα από τη διεξαγωγή των πέντε εκ των έξι προγραμματισμένων αναμετρήσεων. Ανάμεσα στα παιχνίδια που διεξάγονται, ξεχωρίζει το Δίων Κυπαρισσίας – Κρόνος, αλλά και το μεσσηνιακό ντέρμπι του ΑΟ Θουρίας με τον ΝΟ Πύλου. Ανάλογο χαρακτήρα έχει και το ματς του Σπαρτιατικού κόντρα στο Γύθειο, όμως οι Σπαρτιάτες είναι φέτος πολύ πιο δυνατοί, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια, λογικά εύκολο έργο να έχει ο πρωτοπόρος Γ.Σ. Μεσσήνης κόντρα στον Πολύβιο Μεγαλόπολης και στο τελευταίο ματς οι Δρομείς είναι το φαβορί απέναντι στον ελλιπή Άτλαντα.

 

ΔΙΩΝ ΚΥΠ. – ΚΡΟΝΟΣ

(Δ.Σ. Κυπαρισσίας – 4.00 μ.μ.)

Να επιστρέψει στις νίκες θέλει ο Δίωνας, που μέσα στην έδρα του παρουσιάζεται πολύ ισχυρός. Δεν έχουν προκύψει έκτακτα προβλήματα και το γεγονός αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο του Σπύρου Ψυχογιού, που θα βρει απέναντί του την ανεβασμένη ομάδα από τη Σπάρτη. Οι Λάκωνες έχοντας πλέον στη σύνθεσή τους και τον Γιώργο Παπαδόπουλο, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και δεν κρίνεται τυχαία η αναρρίχησή τους στον βαθμολογικό πίνακα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.

 

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – ΓΥΘΕΙΟ

(Δ.Γ. Σπάρτης – 6.00 μ.μ.)

Συνέχεια στο νικηφόρο σερί των τελευταίων αγωνιστικών θέλει να δώσει ο Σπαρτιατικός, έστω κι αν δεν αγωνιστεί στο ματς ο Γιάννης Σταθάκος. Είναι σίγουρα το φαβορί της αναμέτρησης με το Γύθειο και λογικά θα πάρει τους βαθμούς της νίκης. Βεβαίως οι φιλοξενούμενοι που ενδέχεται να παραταχθούν χωρίς τους Κουράκο, Σαραντάκο, χρίζουν προσοχής, έστω κι αν φέτος δεν είναι το ίδιο ισχυροί με την περυσινή χρονιά. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Δούβρης και Χαλουλάκος.

 

Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ

(Δ.Σ. Μεσσήνης – 7.00 μ.μ.)

Τον τίτλο του άτυπου πρωταθλητή Χειμώνα θέλει η ομάδα της Μεσσήνης και για να το πετύχει πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πολύβου. Βέβαιη θεωρείται η απουσία του Άγκι Ιμπέζα, ενώ λογικά θ’ αγωνιστούν οι Γεωργακόπουλος και Καραμπάγιας. Η ομάδα του Μιχάλη Μπακογιάννη έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο για τη νίκη, μολονότι ο Πολύβιος δείχνει αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα, ειδικότερα μετά την επιστροφή του Μπακογιάννη. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.

 

ΔΡΟΜΕΙΣ – ΑΤΛΑΝΤΑΣ

(ΑΚΔ Τρίπολης – 7.30 μ.μ.)

Τέλος στο αρνητικό σερί των συνεχόμενων ηττών θέλει να δώσει η ομάδα του Δρομέα Τρίπολης και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο βλέπει μόνο νίκη κόντρα στον Άτλαντα. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Βούλγαρης, ενώ πιθανότητες έχει και ο Πολυζωγόπουλος. Σε περίπτωση που δεν κατορθώσουν οι Αρκάδες να πάρουν τη νίκη, τότε αυτομάτως μπλέκουν σε περιπέτειες υποβιβασμού. Το ίδιο πάντως θα γίνει και για τον Άτλαντα, με αρνητικό αποτέλεσμα στο σημερινό ματς. Το θέμα είναι ότι το Καλαματιανό Σωματείο βρίσκεται το τελευταίο διάστημα αντιμέτωπο με πολλά προβλήματα (τραυματίες οι Κορογώνας, Παπαθωμόπουλος και στο εξωτερικό ο Παναγιωτόπουλος, ενώ δεν ακολουθούν οι Αλεξανδρόπουλος, Μπαϊρακτάρης) και αυτά είναι που του έχουν στοιχίσει. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Λιότσιος, Καρούνης.

 

ΑΟ ΘΟΥΡΙΑΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ

(Τέντα – 8.00 μ.μ.)

Oι δύο τελευταίες νίκες επί Δρομέων και Άτλαντα έβαλε την ομάδα της Θουρίας και πάλι σε καλό δρόμο, ωστόσο για να έρθει ακόμη πιο κοντά στο στόχο της παραμονής, πρέπει να πάρει τη νίκη και σήμερα το βράδυ στο μεσσηνιακό ντέρμπι με την Πύλο. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μπαλόπουλου, ενώ πιθανότατα θα λείψει και πάλι ο Λυδιώτης αλλά και ο Αθανασόπουλος.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, έχουν κολλήσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, και κρίνεται επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση ενός μεγάλου αποτελέσματος, γιατί όχι του διπλού στο σημερινό ματς. Δεν υπολογίζεται και πάλι ο Γιάννης Κόκκορης, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Δ. Διαμαντή. Διαιτητές ορίστηκαν οι Κυριακόπουλος, Σχοινάς.