Από λεπτό σε λεπτό το κρίσιμο Eurogroup για την Κύπρο


Δύο θεατρικά έργα ανεβάζει για φέτος η «Θεατρική Διαδρομή». Πρόκειται για τη «Μαντάμ Σουσού» του Ψαθά και το «Ματωμένο Γάμο» του Λόρκα, που θα παρουσιαστούν στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από 27 Μαρτίου έως 28 Απριλίου (εκτός Δευτέρας).

 

Μιλώντας για τις παραστάσεις, η Μαρία Τούμπουρου αναφέρθηκε στη δυσκολία να ανέβουν δύο παραγωγές παράλληλα, ωστόσο εγγυήσεις για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος αποτέλεσαν η σκηνοθετική υπογραφή, αλλά και η αγάπη και συνέπεια της ομάδας.

Από την πλευρά της, η σκηνοθέτις Μαρία Κατσανδρή αναφέρθηκε στην αποδοχή και την αγάπη του κοινού στα έργα του Δημήτρη Ψαθά. Αφού χαρακτήρισε την παρουσία της στην Καλαμάτα «πηγή ενέργειας», έκλεισε λέγοντας: «Χαμογελάτε, κάνει τους άλλους να ανησυχούν»

Με τη σειρά του ο Αντώνης Κατσάς μίλησε για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει δείξει ο κόσμος και χαρακτηριστικά ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 2.000 θέσεις. Γι΄αυτό σημείωσε πως το κοινό δεν πρέπει να επαναπαύεται ότι θα βρει θέσεις, αν δεν κάνει κρατήσεις.

Επίσης, έκανε αναφορά στα 20 χρόνια που κλείνει η «Θεατρική Διαδρομή» του χρόνου και μας μίλησε για τα σχέδια της ομάδας, που σκοπεύει να ανεβάσει την παράσταση «Μαουτχάουζεν», θέλοντας να θίξει το πρόβλημα του φασισμού, κάτι που δεν κάνει για πρώτη φορά ο θίασος, αφού στο παρελθόν έχουν ασχοληθεί άλλα κοινωνικά ζητήματα.

 

Να σημειωθεί, τέλος, πως τους ρόλους υποδύονται 40 περίπου ερασιτέχνες ηθοποιοί.

 

Τιμή εισιτηρίου για κάθε έργο 10 ευρώ, μειωμένο εισιτήριο 7 ευρώ, και για τα δύο έργα 12 ευρώ.

 

Προπώληση εισιτηρίων και κρατήσεις θέσεων γίνονται καθημερινά 6.00 – 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 2721087902.

Π.Μπ.