ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


 

Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες της Μεσσηνίας, λόγω της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια περίπου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς, θέλει να βλέπει το ποτήρι… μισογεμάτο.

Κατανοεί τις δυσκολίες, αλλά σημειώνει σε συνέντευξή του στο «Θ» ότι, εν μέσω ενός εχθρικού κλίματος, η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έβγαλαν, με το έργο που επιτελούν καθημερινά, τη χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει, ενώ αποφεύχθηκε η χρεοκοπία και επιπλέον, με αργά αλλά σταθερά βήματα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα περισσότερο αισιόδοξο αύριο για τους πολίτες.

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ειδικότερα ο νομός, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτό, δε,  μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο εφαλτήριο για να προχωρήσουν μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, δηλώνει ότι ο κ. Σαμαράς δεν έχει πει ακόμα την τελευταία λέξη για την τύχη της Ολυμπίας Οδού, με τη ΝΟΔΕ, πάντως, να δηλώνει την αντίθεσή της σε πιθανό «κούρεμα» του έργου και μετάθεση της ολοκλήρωσής του στο μέλλον, ενώ για το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα παραμείνει στην πόλη.

Τέλος, μάλλον… με αφορμή και τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή, φαίνεται να απευθύνει ένα μήνυμα προς το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, «τραβώντας του το αυτί» για τη στάση του στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις δηλώσεις του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Γιάννη Μπάκα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο σημερινό Θάρρος