Μαθητές από τo εξωτερικό στο Λύκειο Ελληνίδων (φωτογραφίες)


Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τη «Μυθική Πελοπόννησο» δήλωσε η περιφερειάρχης του Όσλο και Άκερσχας, Valgerd Svarstad Haugland, κατά την προχθεσινή συνάντησή της με τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, στο Όσλο.

Παλαιοί γνώριμοι οι δύο περιφερειάρχες από τη θητεία τους ως υπουργοί Πολιτισμού των χωρών τους, μετά την πρότερη συνεργασία τους, έρχονται τώρα να ξεκινήσουν μια νέα.

Κατά τη συνάντησή τους ο κ. Τατούλης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνούς προορισμού, ενώ πρότεινε στην ομόλογό του την απευθείας συνεργασία των δυο Περιφερειών.

Ο περιφερειάρχης έθεσε, επίσης, το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας και με άλλες Περιφέρειες, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δίκτυο Περιφερειών, ευνοώντας τις στοχευμένες και αποδοτικές συνέργειες.

Η περιφερειάρχης του Όσλο βρήκε εξαιρετική την πρόταση του κ. Τατούλη και συμφώνησε για τη δημιουργία ατζέντας θεμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας.

Συμφώνησαν, επίσης, στην τουριστική συνεργασία των δύο Περιφερειών μέσω της προώθησης, συγκεκριμένα, του οικογενειακού τουρισμού, της παραθεριστικής κατοικίας και του σχολικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η διοργάνωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μιας εκδήλωσης το Σεπτέμβριο, αφιερωμένης σε πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις, στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία, Αντώνης Βλαβιανός, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τον περιφερειάρχη, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στη Νορβηγία, αλλά και γενικότερα ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα.

Ο κ. Τατούλης δήλωσε ακόμη ότι «μετά τη Νορβηγία θα επεκτείνουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ισλανδία, με απώτερο στόχο να επιτύχουμε την ανάπτυξη συνεργειών και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στο σύνολο των σκανδιναβικών χωρών».