Μητέρα κατέληξε στο δικαστήριο επειδή έντυσε τον γιο της που ονομάζεται Τζιχάντ με μπλούζα της 11ης Σεπτεμβρίου


Της Μαρίας Νίκα

 

Εκ βάθρων αλλάζει η εμπορική και πιστωτική πολιτική στην πρώην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, που έχει μετεξελιχθεί σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό. Μία από τις αλλαγές που αποφασίστηκαν, είναι να δημιουργηθεί κεντρική αποθήκη στη Θουρία, από την οποία θα γίνονται όλες οι παραγγελίες και στη συνέχεια τα πράγματα θα διανέμονται στο κάθε υποκατάστημα. Έτσι, θα υπάρχει κεντρικός έλεγχος, όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστας Κατσούλης.

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο και η γενική διευθύντρια Διονυσία Βλαχονικολού έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις επισκέψεις τους στα υποκαταστήματα του νομού. Εκεί πραγματοποιούν συμβούλια και συζητούν με τους διευθυντές για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα καταστήματα, τη σχέση που έχουν με την τοπική κοινωνία και τους παραγωγούς, αλλά και την πιστωτική πολιτική.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει συναντήσεις στα υποκαταστήματα του Μελιγαλά, της Κυπαρισσίας, των Φιλιατρών, της Πύλου και των Γαργαλιάνων, ενώ αναμένεται ανάλογη επίσκεψη στο υποκατάστημα της Μεσσήνης, καθώς και στο κατάστημα εφοδίων της Κεντρικής Αγοράς στην Καλαμάτα.

«Επισκεπτόμαστε όλα τα υποκαταστήματα και κάνουμε συναντήσεις με τους κατά τόπους διευθυντές, για να ενημερωθούμε τι λένε εκεί και οι τοπικές κοινωνίες, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν και με την κρίση, να δούμε τι θα γίνει με τα εφόδια, πώς μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα μέλη μας. Για παράδειγμα, στους σταφιδοπαραγωγούς που παραδίδουν στην Ένωση το προϊόν τους, θα δίνουμε ένα 10% πίστωση. Δηλαδή, αν το σύνολο του εισοδήματός τους, από την πληρωμή του προϊόντος και την επιδότηση, είναι 5.000 ευρώ θα έχουν πίστωση 500 ευρώ σε πράγματα που θα πάρουν. Και μετά θα τους τα κρατήσει ο συνεταιρισμός από την επιδότηση ή από τα χρήματα για το προϊόν».

Όσον αφορά στην κεντρική αποθήκη παραγγελιών της Θουρίας: «Αλλάζει πλέον ο τρόπος που θα δίνονται οι παραγγελίες. Θα παραγγέλνει η κεντρική αποθήκη και από εκεί θα γίνεται κατανομή σε όλα τα υποκαταστήματα. Το κάθε κατάστημα δε θα μπορεί να πάρει μόνο του. Έχουμε αυτοκίνητο που θα κάνει τη μεταφορά. Έτσι, θα βλέπουμε συνολικά τις παραγγελίες και θα ελέγχουμε καλύτερα τα πράγματα. Θα ξανασυνεδριάσει το Συμβούλιο της οργάνωσης, προκειμένου να δοθούν εντολές για την πιστωτική πολιτική πώς θα εφαρμόζεται. Θα εξυπηρετούμε πλέον παραγωγούς και μέλη μας, όχι αυτό που γινόταν στο παρελθόν. Στο επόμενο Συμβούλιο θα συζητήσουμε και για τα εμπορεύματα, ελιές, λάδια, κ.λπ. Θα αλλάξει η εμπορική πολιτική και στα προϊόντα. Αλλάζουν τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση, για να μπορούμε να παρακολουθούμε καλύτερα και να έχουμε εικόνα πώς γίνονται τα πράγματα. Άμα υπάρξει καλή διαχείριση στο συνεταιρισμό, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπάρχει ελπίδα για την Ένωση, αρκεί να μπουν σε σωστή κατεύθυνση τα πράγματα» λέει ο κ. Κατσούλης.