Ο κόμπος της… υπομονής έφτασε στο χτένι στην Αγία Τριάδα


Επιμέλεια: Χάρης Χαραλαμπόπουλος
 
Τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη πως θα ζητήσει από την ηγεσία της Αστυνομίας να επεξεργαστεί σχέδιο που να προβλέπει τη δημιουργία ειδικής αστυνομικής δομής με έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλη τη Μεσσηνία, εξασφάλισε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Δένδια.
Έως ότου εφαρμοστεί το σχέδιο, δόθηκαν εντολές για διενέργεια πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης.
Στην ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι μετά και τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στη Μεσσήνη, αλλά και σε Τοπικές Κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και σε συνέχεια ενημέρωσης που είχε κάνει ο δήμαρχος για τα εν λόγω ζητήματα στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, κλήθηκε προχθές στο γραφείο του και συζήτησαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
Μετά την προφορική ενημέρωση που έκανε στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Μεσσήνης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε να συναντηθεί με το δήμαρχο και να προωθήσει την λύση του προβλήματος.
 
Συνάντηση με Δένδια
Ο κ. Αναστασόπουλος συναντήθηκε χθες το πρωί με τον υπουργό, στον οποίο έθεσε αναλυτικά το πρόβλημα της αυξημένης παραβατικότητας και επικαλέστηκε το υπόμνημα που είχε κατατεθεί εγγράφως, μαζί με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζήτησε από τον υπουργό τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, του εξήγησε ότι μια τέτοια κατάσταση δημιουργεί ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους πολίτες, φόβο για τη σωματική τους ακεραιότητα και την περιουσία τους, ενώ αποτελεί και ανασταλτικό παράγοντα ανάπτυξης, είτε αυτή είναι τουριστική είτε αφορά στη γεωργική παραγωγή.
«Ζήτησα από τον υπουργό να δημιουργηθεί μια νέα αστυνομική δομή, τύπου ΟΠΚΕ, ΤΑΕ, ΔΙΑΣ, ΣΙΓΜΑ, που να έχει έδρα τη Μεσσήνη και πεδίο αναφοράς όλο το νομό, ώστε ενισχυτικά με τις υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν έλλειψη προσωπικού, να αντιμετωπιστεί η αυξημένη παραβατικότητα, με απώτερο στόχο την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες», ήταν το αίτημα που διατύπωσε ο κ. Αναστασόπουλος, προτού πετύχει τα παραπάνω αποτελέσματα.
Στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος ευχαριστεί δημόσια τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για την πρωτοβουλία του και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για τον τόπο, αλλά και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδια, για τις άμεσες πρωτοβουλίες του, για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην περιοχή.