«Πάνε να καλύψουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με γιατρούς του ήδη υποστελεχωμένου Νοσοκομείου Καλαμάτας»


 

Του Ηλία Γιαννόπουλου

 

Δεν ήθελε, αλλά «πιεζόμενος» από τις παρεμβάσεις αλιέων και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων κατονόμασε ο δήμαρχος Τριφυλίας την Περιφέρεια ως αρμόδια για το λιμάνι Κυπαρισσίας και υπεύθυνη για την καταστροφή του!

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Κόλλιας τόνισε πως ο Δήμος δεν έχει καμία τυπική αρμοδιότητα για το λιμάνι της Κυπαρισσίας, αλλά αυτή ανήκει (και ανήκε όταν κατασκευαζόταν το έργο του προσήνεμου μόλου) στην Περιφέρεια. Απέφυγε, δε, επιμελώς να αναφερθεί στους υπεύθυνους της καταστροφής του λιμανιού, αναφερόμενος μόνο στα της κατασκευής του, τις κακοτεχνίες και παραλείψεις που έγιναν εκείνη την περίοδο και όχι στο γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια (κι ενώ το λιμάνι σιγά σιγά κατέρρεε) δεν έγινε καμία απολύτως παρέμβαση ενίσχυσης του προσήνεμου μόλου και προστασίας του, από την Περιφέρεια, παρά τις εκκλήσεις αλιέων και κατοίκων.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας επαναλάμβανε μονότονα πως ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα και καμία ευθύνη, αλλά από τις αρχές του 2011, που η Δημοτική Αρχή Τριφυλία ανέλαβε τα καθήκοντά της, ανέδειξαν τα προβλήματα και πίεζαν «σ’ αυτούς που έχουν την αρμοδιότητα», την Περιφέρεια, και προς αυτή θα συνεχίσουν να πιέζουν!

Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος επιχείρησαν να ρίξουν περισσότερο ευθύνες στις υπηρεσίες της Περιφέρειας και όχι στους πολιτικούς προϊσταμένους τους, με το δεύτερο μάλιστα να εξάρει το προσωπικό ενδιαφέρον του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη!

Ωστόσο, στον έντονο διάλογο που αναπτύχθηκε κατά τις ερωταπαντήσεις δημοσιογράφων και δημάρχου, ο κ. Κόλλιας αναφέρθηκε στις ευθύνες και της κρατικής Περιφέρειας, όταν κατασκευαζόταν ο προσήνεμος μόλος, αλλά και της αιρετής Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια, καθώς, ενώ γνώριζε τα προβλήματα – από την ενημέρωση και τις πιέσεις, όπως έλεγε, του Δήμου – δεν επιτάχυνε τις διαδικασίες παρέμβασης στο λιμάνι!