Παραμένει στο «τιμόνι» του Συνδέσμου για τα σκουπίδια ο Στ. Αναστασόπουλος


 

Όσο η κεντρική πλατεία Βασιλέως Γεωργίου ελευθερώνεται από το εργοτάξιο που έχει στηθεί για την ανάπλαση, τόσο εμφανίζονται προβλήματα, κι ας επιμένει η Δημοτική Αρχή ότι το έργο εκτελείται με ικανοποιητικό ρυθμό αλλά και ποιοτικό τρόπο.

Περπατώντας χθες στο χώρο, διαπιστώσαμε ότι μεγάλος αριθμός από τις έγχρωμες πλάκες που έχουν στρωθεί εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα, καθώς έχουν αρχίσει να «ανοίγουν»…

Από την πλευρά της, η Δημοτική Αρχή, δια των αρμόδιων αντιδημάρχων, αλλά και του ιδίου του δημάρχου Παν. Νίκα, διαβεβαιώνει ότι το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και, ως εκ τούτου, τα όποια προβλήματα θα διορθωθούν. Έτσι, μόλις παραληφθεί επίσημα, δε θα υπάρχει καμία κακοτεχνία.

Το εύλογο ερώτημα, όμως, που τίθεται είναι αν σήμερα το μέγεθος της… καταστροφής των πλακών είναι τόσο μεγάλο, τι θα παραλάβει η Δημοτική Αρχή; Η ανάπλαση θα πρέπει, με λίγα λόγια, να γίνει από την αρχή.

Ως γνωστόν, επί του θέματος έχουν γίνει δεκάδες παρεμβάσεις από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αλλά και διάφορους φορείς και βουλευτές, όμως, παρά την ανησυχία και τον προβληματισμό για ένα έργο που αναμένεται να επηρεάσει την καθημερινότητα όλων των πολιτών, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην άποψη ότι πρόκειται για παρέμβαση που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην πόλη.

Πέραν αυτού, όμως, η διάθεση ενός τόσο μεγάλου ποσού για την ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας, την ώρα που υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για αναπλάσεις και διανοίξεις δρόμων στην πόλη, παραμένει ένα αναπάντητο ερώτημα…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη