Προστατεύονται απόλυτα οι καταθέσεις των Ελλήνων σε Κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα


Της Μαρίας Νίκα

 

Το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο του νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου.

«Όπως ξέρετε, έχουμε πολλά προβλήματα. Τα κτήρια δεν κάνουν την εκπαίδευση, αλλά οι καθηγητές και τα προγράμματα σπουδών» παρατήρησε χθες ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Καλαμάτας, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης.

Στη συνάντηση της Καλαμάτας θα πάρουν μέρος αντιπρόσωποι γονέων από 42 Μουσικά και τρία Καλλιτεχνικά Σχολεία, μαζί με φίλους και συγγενείς τους, δηλαδή υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στην πόλη γύρω στα 200 άτομα.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, όπως σημείωσε ο κ. Κουφαλάκος, θα συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν στη λειτουργία των σχολείων. «Για να καταλάβετε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε στο Μουσικό της Καλαμάτας 300 ώρες κενά (την εβδομάδα σε μουσικά μαθήματα), 12.000 ώρες πανελλαδικά, και απ’ ό,τι φαίνεται του χρόνου θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Γι’ αυτό εδώ θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για την παραπέρα πορεία των Μουσικών Σχολείων, που πιστεύουμε ότι κινδυνεύουν. Θα γίνει μεγάλη κουβέντα και είναι πιθανό το Σεπτέμβρη, παρότι έχουμε καινούργιο κτήριο, να μην ανοίξουμε το σχολείο εάν δεν έχουμε καθηγητές. Προβληματιζόμαστε γι’ αυτό. Δεν πάει άλλο» ανέφερε ο κ. Κουφαλάκος, ο οποίος χαρακτήρισε επίσης πολύ σοβαρό ζήτημα τη μεταφορά των μαθητών, επισημαίνοντας ότι το Μουσικό καλύπτει όλο το Νομό Μεσσηνίας.