Προχωρά η συμφωνία μίσθωσης μεταξύ ΕΡΑ Καλαμάτας και Δήμου


Ενοχλημένος φάνηκε από την άποψη του προέδρου της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για τον Γιάννη Μπάκα

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 

Το απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, στο κυριακάτικο «Θ», στο οποίο ζητούσε από το δήμαρχο Παν. Νίκα να πάρει συγκεκριμένα μέτρα εναντίον του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας, Γιάννη Μπάκα, για τις θέσεις που εκφράζει στο Δημοτικό Συμβούλιο εναντίον της κυβέρνησης, προκάλεσε σειρά επίσημων και ανεπίσημων αντιδράσεων από τα τοπικά στελέχη του κόμματος.

Σύμφωνα με αυτά που έχει υπόψη της η εφημερίδα, από τις αντιδράσεις των υπόλοιπων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, αλλά και τοπικών στελεχών, η μεγάλη πλειονότητα τάχθηκε υπέρ της άποψης του κ. Μαντά. Χθες, όμως, ερωτώμενος σχετικά ο δήμαρχος Παν. Νίκας, εξέφρασε διαφορετική άποψη.

Υπογράμμισε την ιδεολογική του προσήλωση στη Νέα Δημοκρατία, αλλά απέφυγε κάθε σχόλιο για το δημοτικό του σύμβουλο, Γιάννη Μπάκα. Είπε, δε, ότι ιδεολογικά ανήκει στη Νέα Δημοκρατία, αλλά ως δήμαρχος είναι ανεξάρτητος. «Για το Δήμο είμαι υπεύθυνος εγώ. Στις σχέσεις μου με τη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχει καμία απολύτως διαταραχή, όσο και αν το επιδιώκουν συγκεκριμένοι. Είναι τρεις-τέσσερις που το επιδιώκουν, τους ξέρω και δε με ενδιαφέρουν. Έχω συγκεκριμένη ιδεολογική ταυτότητα, αλλά ως δήμαρχος είμαι ανεξάρτητος», σχολίασε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπάκας σε τελευταίες του δηλώσεις έχει χαρακτηρίσει τη σημερινή κυβέρνηση ως «τρικωμική», καθώς με την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται «εκτελείται κάθε ημέρα ο ελληνικός λαός».

Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τη στάση του δημοτικού συμβούλου ως ένα ανοιχτό φλερτ με το κοινοβουλευτικό νεοναζιστικό κόμμα. Μάλιστα, σημειώνουν ότι η σχέση αυτή βρίσκεται σε προχωρημένο επίπεδο και υπάρχει το ενδεχόμενο να εκφραστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές, οπότε ο κ. Μπάκας θα είναι επικεφαλής σχετικού ψηφοδελτίου.

Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, σε δηλώσεις του- και πάλι στο «Θ»- ο δημοτικός σύμβουλος έχει αποκλείσει κάθε σενάριο συζήτησης με στελέχη του νεοναζιστικού κόμματος.  

Τέλος, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι η πολιτική επικοινωνία τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και νεοναζιστικού μορφώματος δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Το προηγούμενο διάστημα στελέχη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας παραβρέθηκαν σε εγκαίνια τοπικών γραφείων της «Χρυσής Αυγής», αλλά οι πολιτικοί τόνοι από πλευράς της Ν.Δ. κρατήθηκαν σε χαμηλό επίπεδο.