Ανασφάλεια και τρόμος από την εγκληματικότητα στην Τριφυλία…


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΤΑΝΓΚΟ  ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ DANCE FLAME

 
Την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 

 
Στους ρυθμούς του αργεντίνικου τάνγκο, μιας διαφορετικής φιλοσοφίας κι ενός διαφορετικού τρόπου ζωής, θα λικνίζεται η Καλαμάτα την  ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο, μετά την πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου Χορού Dance Flame να διοργανώσει μια διαπολιτισμική βραδιά προς τιμή των Αργεντίνων που ζουν και εργάζονται στην Καλαμάτα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση που, εκτός από τις πολιτιστικές παρουσιάσεις, περιλαμβάνει tango show από ένα ζευγάρι χορευτών από την Αργεντινή, πολύ γνωστό στο χώρο του τάνγκο, τους Facundo Pinero και Vanesa Villalba, αλλά και αντίστοιχο σόου από μαθητές του Συλλόγου, θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Όσον αφορά στην ιδέα για τη βραδιά, προέκυψε από το γεγονός ότι το τάνγκο είναι μια ολόκληρη κουλτούρα και τρόπος ζωής και τι καλύτερο να μιλήσουν για αυτό οι Αργεντίνοι που κατοικούν στην Καλαμάτα. Έτσι, θα προκύψει μια ροή πληροφόρησης, που θα επιτρέψει σε όλους να κατανοήσουν βαθύτερα το συγκεκριμένο χορό και τι αυτός σημαίνει για τους Αργεντίνους.      
Και ο Σύλλογος θα «εκμεταλλευτεί» στο έπακρο την παρουσία των δύο Αργεντίνων χορευτών, αφού, σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου και δάσκαλος του αργεντίνικου τάνγκο Θωμάς Παλλάντζας, στις 10.00 το βράδυ της Παρασκευής θα γίνει στον πολυχώρο της Σχολής (Μητροπολίτου Μελετίου 6) μια μιλόνγκα υποδοχής και γνωριμίας, υπό αργεντίνικες συνθήκες, με τσάι και κρασί, αλλά και εδέσματα από την Αργεντινή. 
Το Σάββατο, στις 11.00, αμέσως μετά τη λήξη της διαπολιτισμικής βραδιάς, θα πραγματοποιηθεί εορταστική μιλόνγκα στο ξενοδοχείο «Ρεξ».
Για το διάστημα από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα 8 Απριλίου θα διεξαχθεί σεμινάριο στην Καλαμάτα, για την εξέλιξη και βελτίωση των ντόπιων χορευτών.

Συνάντηση με το δήμαρχο
Για τις εκδηλώσεις αυτές εκπρόσωποι του Συλλόγου συναντήθηκαν πρόσφατα με το δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, παρουσία του πρόεδρου της Κ.Ε. «Φάρις», Νικ. Μπασακίδη. Εκεί, αφού μετέφεραν τη φιλοσοφία τους να βγει το τάνγκο έξω από τη σχολή, άκουσαν έκπληκτοι, όπως μας μετέφερε ο κ. Παλλάντζας, το δήμαρχο Καλαμάτας να προτείνει τη διενέργεια ανοιχτής εκδήλωσης αργεντίνικου τάνγκο, σε κατάλληλη ημερομηνία μέσα στην άνοιξη, με τη συμμετοχή σχολών χορού από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, μια εκδήλωση που είναι δυνατόν να διοργανωθεί στην κεντρική πλατεία.
Η δεύτερη θα είναι στα Ανθεστήρια και η τρίτη το καλοκαίρι, στην παραλία, με τη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των σχολών.
«Δεν περιμέναμε τόσο θετικό πνεύμα. Μας εξέπληξε ο δήμαρχος με τις προτάσεις του», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, ο οποίος πρόσθεσε πως στόχος του Δήμου είναι να  στηρίξει οτιδήποτε κάνει την Καλαμάτα πιο ελκυστική από τουριστικής πλευράς και «ανοικτή» διεθνώς.