«Αν εσύ… ήμουν εγώ» σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου   
 
Μήκος περίπου 12 χιλιόμετρων αναμένεται να έχει ο ποδηλατόδρομος που θα κατασκευαστεί στη Μεσσήνη, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από μια πρώτη παρουσίαση της πρότασης που έγινε χθες, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στους επικεφαλής των μειοψηφιών.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινά από την πλατεία, θα διασχίζει τις οδούς Αριστομένους, Χαβούζη, Παπανδρέου, Πατατζή, θα περνά πίσω από το σούπερ μάρκετ στην είσοδο της Μεσσήνης και τις αποθήκες του ΑΣΟ και μετά απέναντι, στο σιδηροδρομικό σταθμό. Από εκεί, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού, θα κατευθύνεται ως τη γέφυρα του Παμίσου και θα στρίβει δεξιά, με κατεύθυνση τα «Λιμενικά».
Περίπου στο μέσο της διαδρομής προβλέπεται επιστροφή ή όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν περίπου έως το τέρμα, στρίβοντας δυτικά, μέχρι να βρουν την παραλλαγή της 6ης επαρχιακής οδού στο ύψος του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής και μετά η διαδρομή θα συμβάλει με την οδό Μπακογιάννη, την Ούλωφ Πάλμε (όπου το Κέντρο Υγείας), τη Γιαννοπούλου (δημαρχείο), τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος και μετά, μέσω της Μητροπέτροβα, θα καταλήγει στην οδό Κολοκοτρώνη.
 
Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου
Όσον αφορά στην πρόταση ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου, ως τέτοιο χαρακτηρίζεται η περιοχή της παλιάς Αγοράς, όπου και το παλαιό δημαρχείο (νυν Μουσείο Τάκη Κατσουλίδη). Όλοι οι δρόμοι της περιοχής προτάθηκε να γίνουν ήπιας κυκλοφορίας. Επίσης η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, αλλά και μονοδρομήσεις, ενώ προβλέπονται και θέσεις στάθμευσης, ελεγχόμενης και μη.
Να εξεταστεί πρώτα η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης και μετά από ένα διάστημα δύο- τριών μηνών να ακολουθήσει η νέα πρόταση, ήταν η άποψη που διατύπωσε ο κ. Νικ. Τζώρτζης, επισημαίνοντας ότι θα προκύψει πρόβλημα με τη στάθμευση των αυτοκινήτων των μόνιμων κατοίκων.
Από την πλευρά του ο κ. Κων. Σπυρόπουλος πρότεινε να υπάρχει ένα επίπεδο με διαφορετική κατασκευή για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς (στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας), αλλά και να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος προς τον Άη Γιάννη, ώστε να αρχίσουν οι κάτοικοι να προσαρμόζονται στην ιδέα της στάθμευσης εκεί των οχημάτων τους.
Η συγκεκριμένη πρόταση θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα σε υπαίθρια συγκέντρωση των κατοίκων, ενώ και οι δύο θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, αύριο στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης.