Ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε Αίγο και Χανιά


Της Μαρίας Νίκα
 
Ακόμη και τον πρωθυπουργό επιχείρησαν να εμπλέξουν κάποιοι στο θέμα του ευρωπαϊκού προγράμματος ελαιοκομικών φορέων ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, που διεκδικεί η ΕΑΣ Μεσσηνίας, ζήτημα για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά τον τελευταίο καιρό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, επιστολή που εστάλη στον Αντώνη Σαμαρά τού ζητούσε στήριξη σχετικά με την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος, το οποίο όμως έχει «μπλοκάρει», γιατί διερευνώνται τυχόν παρατυπίες. Όπως είχε δηλώσει προ ημερών στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, είχε ξεκινήσει έρευνα για το εάν στο φάκελο – αίτηση για το πρόγραμμα υπήρχαν πλαστές εγγυητικές τραπέζης, θέμα για το οποίο έχει κάνει ερώτηση στη Βουλή και ο βουλευτής Μεσσηνίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος.
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι, όπως δήλωσε χθες στο «Θ» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κώστας Κατσούλης, το Δ.Σ. της Ένωσης αποφάσισε να διακόψει κάθε συνεργασία με τους συμβούλους που είχαν αναλάβει τη σύνταξη του φακέλου – αίτηση και τη διεκδίκηση του προγράμματος για λογαριασμό της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Όσο για το ποιος ακριβώς ήταν ο αποστολέας της επιστολής στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Κατσούλης μάς λέει: «Η επιστολή στον πρωθυπουργό πήγε από άλλον, όχι από εμάς. Κανένας δεν παραδέχεται ότι έχει στείλει την επιστολή, όταν όμως φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο, τότε θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά εμένα και την Ένωση, δεν την έχει υπογράψει κανείς την επιστολή. Τώρα ποιος την υπογράφει, πολλοί και διάφοροι ανακατεύονται. Αυτό θα το διευκρινίσει η Δικαιοσύνη. Πάντως, αυτοί που έστειλαν την επιστολή, ζητάνε να κάνουν τη δουλειά τους. Η στήριξη που ζητάνε αυτοί δεν εξυπηρετεί τους παραγωγούς».
 
Και δεύτερη επιστολή
Ο πρόεδρος της Ένωσης προσθέτει ότι, μετά τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΕΑΣ αναγκάστηκε να συντάξει δική της επιστολή, προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κατάσταση: «Γράφουμε εμείς στον Αντώνη Σαμαρά ποια είναι η θέση η δική μας και τι ζητάμε. Όσο για την άλλη επιστολή, θα πάει στον εισαγγελέα. Εμείς θέλουμε καθαρές δουλειές. Αν δικαιούμαστε, να το πάρουμε το πρόγραμμα, δε δικαιούμαστε, δεν το παίρνουμε. Δεν επιδιώκουμε να πάρουμε κάτι που δε μας ανήκει. Λένε διάφοροι ότι η Ένωση θα χάσει. Η Ένωση δε θα χάσει τίποτα. Εκείνο που δικαιούται θα το πάρει. Στείλαμε διευκρινιστική επιστολή στον πρωθυπουργό, για το πώς έχουν τα πράγματα. Για να μη μας χρεώνουν».
Τέλος, για την απόφαση να διακόψει η ΕΑΣ τη συνεργασία της με τους συμβούλους που είχαν αναλάβει την προώθηση του προγράμματος, ο κ. Κατσούλης αναφέρει: «Το Συμβούλιο αποφάσισε – συνεχίσει, δε συνεχίσει το πρόγραμμα – να διακόψει τη συνεργασία με την εταιρεία που το είχε αναλάβει. Με όλους τους εμπλεκόμενους. Δεν έχουμε καμία σχέση. Είναι στο στάδιο της διερεύνησης η υπόθεση, αλλά, όπως και να έχει, δεν έχουμε καμία σχέση από εδώ και πέρα. Το Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση και μηνύσεις να γίνουν και αγωγές, και διακόπτουμε και κάθε συνεργασία μαζί τους. Έχουμε κάνει όλες τις νομικές ενέργειες που χρειάζονται για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ένωσης και θα έχουμε και το αποτέλεσμα, όπου θα φαίνεται περίτρανα ότι εμείς δεν έχουμε καμία σχέση ως συνεταιρισμός».