Εγκαινιάστηκε στο «Elite City Resort» η έκθεση κειμηλίων των Ολυμπιακών Αγώνων (φωτογραφίες & βίντεο)


Η επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος έγινε σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι. Η καινούργια διεύθυνση βρίσκεται στην οδό Καπετάν Κρόμπα 11, δρομάκι κάθετο στην αρχή του πεζόδρομου της Αριστομένους.

Χθες στο χώρο βρέθηκε και ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, Στέργιος Σιφνιός, όπου μαζί με το μέλος της Τοπικής Ομάδας Στήριξης Καλαμάτας, Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου, μίλησαν για το έργο που γίνεται σε τοπικό επίπεδο αλλά και πανελλαδικά.

O κ. Σιφνιός αναφέρθηκε και σε χρηματοδότηση από το ίδρυμα Νιάρχου για τη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, αλλά και στη σπουδαία δουλειά που κάνουν οι εθελοντές. Η παροχή βοήθειας σε οικογένειες που την έχουν ανάγκη, δεν αφορά μόνο στο υλικό κομμάτι, αλλά έχει να κάνει και με ψυχοκοινωνική στήριξη. Πάντα διακριτικά και με αξιοπρεπή τρόπο. Ένα σοβαρό, επίσης, μέρος είναι η δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές.

Βασικό ρόλο στη σύνδεση των Παιδικών Χωριών SOS με την οικογένεια παίζουν οι εκπαιδευτικοί, ο οποίοι συχνά τη φέρνουν σε επαφή με το αντίστοιχο κέντρο. Σήμερα στην Καλαμάτα περίπου 80 οικογένειες έχουν βρει στήριξη από το Κέντρο και την Τοπική Ομάδα, ενώ οι περισσότερες είναι είτε μονογονεϊκές είτε πολύτεκνες. Ο κ. Σιφνιός έκανε λόγο και για περίπου 10 παιδιά στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων τα οποία αντιμετώπιζαν πιο σοβαρά προβλήματα και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε κεντρικές δομές για στήριξη. Βέβαια, η απομάκρυνση παιδιών από τις οικογένειές τους γίνεται στην έσχατη περίπτωση, όπως τόνισε. Άλλωστε, πρόσθεσε, γι’ αυτό υπάρχει και το Κέντρο Στήριξης, για να βοηθάει τις οικογένειες να μη φτάνουν σε τέτοιες καταστάσεις.
Μ.Ν.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας