Επιμένει για ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού το Περιφερειακό Συμβούλιο


Η παρουσία του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Μπάκα, στη συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» το περασμένο Σάββατο
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι τέτοια, λέει η λαϊκή ρήση. Την πρώτη φορά η παρουσία του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Γιάννη Μπάκα, στην αντισυγκέντρωση του κοινοβουλευτικού (!) νεοναζιστικού μορφώματος που λέγεται «Χρυσή Αυγή», για να εμποδίσουν την πορεία της «Αντιφασιστικής Κίνησης» στον πεζόδρομο της Αριστομένους τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρήθηκε από κάποιους ως τέτοια.
Όμως, ο δημοτικός σύμβουλος ήταν και πάλι «παρών» στη συγκέντρωση της «Χρυσής Αυγής» το περασμένο Σάββατο στη Μεσσήνη.
Σε επικοινωνία, δε, που είχαμε, μας ξεκαθάρισε ότι «έλαβα μια πρόσκληση από το βουλευτή Δ. Κουκούτση και ανταποκρίθηκα. Το ίδιο θα έκανα και με οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Έτσι, δε νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ για τίποτα. Εμένα με βοηθούν οι πολίτες και όχι τα κόμματα. Πολιτικές νταντάδες δε δέχομαι. Ας απολογηθούν όσοι βοηθούνται από κόμματα και βουλευτές».
Βέβαια, ο κ. Μπάκας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κάνει και να πηγαίνει όπου θέλει. Το θέμα είναι κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία και ο δήμαρχος Παν. Νίκας νιώθουν πολιτικά άνετα με αυτό το… αλισβερίσι. Εκτός και αν οι διαφορές των δύο κομμάτων έχουν τόσο πολύ αμβλυνθεί, που δεν υπάρχει θέμα όταν παρευρίσκεται κάποιος δημοτικός σύμβουλος σε… χουντοσύναξη και κόμμα υμνητών του ναζισμού.
Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι πρακτικές του κ. Μπάκα, μαζί με πλειάδα δηλώσεων του συμβούλου εναντίον της κυβέρνησης, δημιουργούν πρόβλημα στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, στις δηλώσεις του Γιάννη Μπάκα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Περικλής Μαντάς, σε συνέντευξή του στο «Θ» στις αρχές Μαρτίου είχε σχολιάσει μεταξύ άλλων: «Θα περίμενα από τον κ. Μπάκα τουλάχιστον να έχει την ευθιξία να καταθέσει αίτηση διαγραφής του από το κόμμα, το οποίο απλόχερα του προσέφερε πολλά σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του.
Γνωρίζοντας πολύ καλά την αυστηρότητα που επιδεικνύει ο δήμαρχος Καλαμάτας στα εσωτερικά θέματα του συνδυασμού του, μας φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ότι ο κ. Μπάκας με τις ενέργειές του αυτές συνεχίζει να λειτουργεί υπό τη σκέπη της Δημοτικής Αρχής».
Ανταπαντώντας ο δήμαρχος Παν. Νίκας είχε πει: «Είμαι δήμαρχος με ιδεολογική ταυτότητα και κατεύθυνση, αλλά είμαι ανεξάρτητος». Μάλιστα, ο κ. Νίκας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι «για το Δήμο υπεύθυνος είμαι εγώ».