Θέση στο ζήτημα της παραβατικότητας, μετά και το προχθεσινό περιστατικό με τον εμπρησμό στο Ι.Χ. φορτηγό, ιδιοκτησίας Ρομά, στη Μεσσήνη, πήρε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης.
Σε δήλωσή του ανέφερε πως το κράτος δεν έχει σχέδιο για τους Ρομά και δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.
Η δήλωση του κ. Τζώρτζη έχει ως εξής: «Με το τελευταίο συμβάν, τα πράγματα δε βρίσκονται σε σωστό δρόμο. Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και απαιτείται μεγάλη προσοχή και αυτοσυγκράτηση και θα πρέπει από εδώ και πέρα το κράτος να παίξει το ρόλο του.
Οι συνεχείς επαφές και τα υπομνήματα, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, δείχνουν ότι το κράτος δεν ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, αλλιώς θα ενεργήσουμε δυναμικά στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Με τις εμβαλωματικές παρεμβάσεις του το κράτος αποδεικνύει πως δεν έχει σχέδιο για το τι θα κάνει με τους Ρομά. Δε θα πρέπει να βρεθεί λύση για αυτό; Τι θα γίνει με τους αθίγγανους, οι οποίοι θα απομακρυνθούν, βάσει των πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής από την περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα; Πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι; Μήπως έρθουν στη Μεσσήνη; Έτσι, προκύπτει ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του θέματος».
Ετοιμάζουν απολύσεις δασκάλων στα σχολεία;
Δείτε επίσης.
Γερμανία – Ελλάδα 0-1: Ιστορική νίκη για τη γαλανόλευκη
Με έξι αγώνες ξεκίνησε η Β’ Τοπική της ΕΠΣΜ
Συναρπαστικό πρωτάθλημα “υπόσχεται” η πρεμιέρα της Α’ Τοπικής
Νίκη ο Μιλτιάδης, ισοπαλία ο Πανθουριακός, ήττα στο φινάλε ο Τέλος Άγρας
Ο σιδηρόδρομος της Μεσσηνίας δε θα γίνει προεκλογικό άλλοθι
Έρευνα Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας: Θετική, αλλά όχι εντυπωσιακή η καλοκαιρινή κίνηση
Ο καιρός αύριο Δευτέρα στην Καλαμάτα
Νέα μελέτη των ευρημάτων από το Ανάκτορο του Νέστορα
Τοπικά 27.09.2026, 15:50
Μόνο 70.664 ευρώ επιπλέον για την ενανθράκωση στο Πολυκλαδικό
Τοπικά 27.09.2026, 13:57
Για τα αδέσποτα ζώα στη Μεσσήνη
Εκδηλώσεις 27.09.2026, 11:00
Φεστιβάλ Κορώνης: Προβολή ταινίας και μουσική σήμερα στις 20:30
Φόρτωση…











