Κλειστός για συντήρηση ο ένας κλάδος στη σήραγγα Ραψομάτη


Ο πρόεδρος των Ελληνων Ρομά Γιάννης Χαλιλόπουλος για τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Η έφοδος των…φουσκωτών της Χρυσής Αυγής, συνοδεία του βουλευτή Μεσσηνία Δ. Κουκούτση, την περασμένη Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, δεν προκάλεσε μόνο τη μήνι και τον αποτροπιασμό της τοπικής αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα. Φαίνεται ότι άνοιξε το δρόμο και για μια άτυπη- τουλάχιστον ακόμα- «βεντέτα», μεταξύ των μελών της και των Ρομά. Μάλιστα, αν δεν επικρατούσαν εκείνο το βράδυ, την τελευταία στιγμή οι ψυχραιμότεροι, θα είχαμε και σύρραξη μεταξύ των δύο πλευρών, με απρόβλεπτες συνέπειες.
Όμως, από την πλευρά τους οι Ρομά σήκωσαν το γάντι κι αμέσως την επόμενη ημέρα, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του «Θ», δήλωσαν ότι αν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, συνεχίσουν το σκηνικό που άνοιξαν «μόνο ξύλο θα φάνε».
Χθες το μεσημέρι, επικοινώνησε με το «Θ», ο πρόεδρος των Ελλήνων Τσιγγάνων Γιάννης Χαλιλόπουλος, με σκοπό να στείλει κι αυτός το δικό του μήνυμα, προς την αντίπαλη πλευρά. Μάλιστα, στις δηλώσεις του δεν θέλησε να «ωραιοποιήσει» την κατάσταση και το μήνυμα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις είναι σαφές: «Από όσα μου είπαν και είδα και από τα διάφορα βίντεο, ο ξυλοδαρμός του βουλευτή κ. Κουκούτση αποφεύχθηκε, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Θα ήταν φρόνιμο για τα μέλη της Χρυσής Αυγής να μη έχουν άγνοια κινδύνου γιατί έτσι μπλέκουν περισσότερο τα πράγματα.
Από την πλευρά μου, έχω να δηλώσω ότι αν δεν «ισιώσει» η κατάσταση και δεν επικρατήσει η φωνή της λογικής και της ψυχραιμίας, τότε μοιραία θα έχουμε θύμα ή θύματα. Τέτοιου είδους πρακτικές, σαν αυτές της περασμένης Τρίτης, μόνο εκεί οδηγούν».