Κοινή γραμμή στην κυβέρνηση για απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων


 
Πολύβουο μελίσσι θα θυμίζει αύριο η Καλαμάτα, καθώς δεκάδες φορείς και εθελοντικές οργανώσεις θα συμμετέχουν σε περισσότερες από 40 δράσεις εθελοντικού καθαρισμού στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας «Let’s do it», της οποίας βασικός σκοπός είναι να ενεργοποιηθούν σε ολόκληρη την Ελλάδα  οργανώσεις, σύλλογοι, δήμοι, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και να καθαρίσουν μέσα σε μία μόνο ημέρα διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων σημαντικά οικοσυστήματα της χώρας, αναδεικνύοντας την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς.
Όπως επισημάνθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας Αθαν. Βασιλόπουλο, ο Δήμος Καλαμάτας συμμετέχει δυναμικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
Οι χώροι που, μεταξύ άλλων, θα καθαριστούν είναι το πάρκο του ΟΣΕ, τα Ανατολικό και Δυτικό Κέντρα, το λιμάνι, η παραλία της Καλαμάτας και το πάρκο του Νέδοντα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η προϊσταμένη του Τμήματος Ανακύκλωσης Κοκκωνία Γιαννοπούλου, ενώ ο διευθυντής Καθαριότητας, Ι. Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σήμερα από τις 9.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, στο βόρειο τμήμα της πλατείας.
Ο διευθυντής των γεωτεχνικών υπηρεσιών, Ι. Λιοντήρης,  σημείωσε πως το μήνυμα δεν είναι η τεράστια συμμετοχή, αλλά ότι μια φορά το χρόνο οι «χαζοί» θα μαζεύουν τα απορρίμματα των «έξυπνων», λέγοντας πως θα πρέπει να «περάσει» η αρχή «Δεν απορρίπτω, δεν έχω απορρίμματα».
 
Ενδεικτικές δράσεις 
Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη, μίλησε για τον καθαρισμό της πλατείας Μαυρομιχάλη, το μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Άντζελα Σκλήκα για την καθαριότητα σε Στάδιο και Κολυμβητήριο, ο Χρ. Παπανέστορας από το Καρδαμύλη Diving Center για τον υποβρύχιο καθαρισμό του λιμανιού της Καλαμάτας, η πρόεδρος της Αρτεμισίας Γεωργία Βασιλάκη για τον καθαρισμό της περιοχής με σημείο εκκίνησης στις 9.00 το πρωί από τη Θεοτόκο, το μέλος της καρναβαλικής επιτροπής Χαρ. Βγενής για τη συνδρομή της επιτροπής στην προσπάθεια καθαρισμού του λιμανιού, ο πρόεδρος της Αερολέσχης Καλαμάτας Δημ. Αθανασούλιας για τον καθαρισμό του χώρου παραπέντε στο Καλάθι και του χώρου προσγείωσης στην παραλία, δίπλα από το «Φιλοξένια», ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας Γερ. Κουνάδης για τον καθαρισμό του χώρου κοντά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Κορδία, ο προπονητής του Αιόλου Γ. Τσακάκος για τον καθαρισμό του χώρου του προλιμένα, στο Πανελλήνιο, και η πρόεδρος του Αγίου Φλώρου, Αναστασία Μπελογιάννη, για τον καθαρισμό των πηγών του Αγίου Φλώρου.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου