Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στη δίκη για τη διπλή δολοφονία – Διαβάστε τους διαλόγους από τις συνομιλίες!


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥ
 
Εμπρησμός… μήνυμα στη Μεσσήνη
 
Κίνδυνος να μετατραπεί η περιοχή σε… εμπόλεμη ζώνη, εάν δε ληφθούν άμεσα μέτρα
 
Τα επίχειρα της -επί μήνες- κρατικής αδράνειας στην αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αλλά και της ανεπαρκούς πολιτικής διαχείρισης του προσωπικού της Αστυνομίας, φαίνεται να πληρώνει η πόλη της Μεσσήνης και, μάλιστα, με επικίνδυνο τρόπο.
Αφού οι αρμόδιοι σφύριζαν αδιάφορα για μεγάλο χρονικό διάστημα στα διάφορα περιστατικά που σημειώνονταν, ήρθε η ώρα να εισπράξουν τους καρπούς της πολιτικής τους.
Χθες τα ξημερώματα (3:10), λοιπόν, ενημερώθηκαν οι αστυνομικές Αρχές και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα στη Μεσσήνη. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, άμεσα μετέβησαν στο σημείο, όπου από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι άγνωστοι, με τη χρήση εύφλεκτου υγρού και αυτοσχέδιου  μηχανισμού, προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα ιδιοκτησίας 23χρονου τσιγγάνου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Από την πλευρά της, η Αστυνομία φαίνεται να μη συνδέει το γεγονός με κάποιου είδους «βεντέτα» μεταξύ κατοίκων της Μεσσήνης και τσιγγάνων, αφού ο αθίγγανος διέμενε εκτός καταυλισμού. Όμως, ο τρόπος που έλαβε χώρα το επεισόδιο μόνο ως τυχαίος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το βέβαιο είναι ότι αν το κράτος και ιδιαίτερα το αρμόδιο υπουργείο δε δράσουν άμεσα, η ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης, αλλά και περιοχές των πρώην Δήμων Άριος, Αρφαρών και Θουρίας, θα μετατραπούν σε «εμπόλεμη ζώνη» μεταξύ κατοίκων που διαμένουν εκεί και τσιγγάνων.
Α.Π.