Με διακρίσεις επέστρεψε από το Μαρκόπουλο ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοτών Καλαμάτας (φωτογραφίες)


ΕΚΔΙΚΑΣΘΗΚΕ ΧΘΕΣ Η ΥΠΟΘΕΣΗ  ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 

 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Τη μείωση της οριστικής τιμής μονάδος κατά 20% επιπλέον για τις απαλλοτριώσεις στον υπό κατασκευή περιμετρικό δρόμο της Καλαμάτας, από τον Αντικάλαμο έως και την Αγία Άννα, ζήτησε το Δημόσιο στην εκδίκαση της υπόθεσης χθες στο Πολιτικό Εφετείο Καλαμάτας.
Οι συγκεκριμένες απαλλοτριώσεις αφορούν 360 ιδιοκτήτες οικοπέδων, γηπέδων και κτισμάτων, οι οποίοι και παραστάθηκαν με πληρεξούσιους δικηγόρους.
 
Μείωση
Από νωρίς χθες το πρωί άρχισε η διαδικασία στο Πολιτικό Εφετείο Καλαμάτας με την εξέταση μάρτυρα του Δημοσίου και την κατάθεση των απόψεων των ιδιοκτητών απαλλοτριωμένων ακινήτων.
Ως γνωστόν, το 2010 είχε εκδοθεί απόφαση του Πολιτικού Δικαστηρίου για την προσωρινή τιμή απαλλοτρίωσης, που όμως δεν είχε ικανοποιήσει τους θιγόμενους ιδιοκτήτες, με συνέπεια να καταθέσουν έφεση.
Κατά την εκδίκαση χθες της έφεσης από το Πολιτικό Εφετείο, ο μάρτυρας του Δημοσίου είπε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί σημαντικά. Γι’ αυτό το Δημόσιο πλέον ζητά μείωση της τιμής μονάδας κατά 20%, σύμφωνα και με πρόταση της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.
Επίσης, όπως σημείωσε ένας εκ των συνηγόρων των ιδιοκτητών, Στάθης Σταματόπουλος, άλλο σημείο στο οποίο επιμένει το Δημόσιο είναι το εξής: από την κατασκευή του περιμετρικού δρόμου θα υπάρξει ωφέλεια για τα γειτνιάζοντα ακίνητα και, κατά συνέπεια, η αποζημίωση δεν πρέπει να φτάνει στο 100% της αξίας του κάθε ακινήτου. Αντίθετα, οι ιδιοκτήτες εμμένουν στην άποψη ότι ζημιώνονται εξ ολοκλήρου τα ακίνητά τους, γι’ αυτό και απαιτούν αποζημίωση στο 100%.
Οι εφέτες και η εισαγγελέας άκουσαν τις απόψεις και των δύο πλευρών, ενώ απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από το επόμενο τετράμηνο.