ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Γ.


Τη βασική της επιλογή, να συνεχίσει και το 2013 να στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και του ελληνικού τουρισμού, επιβεβαίωσε η AEGEAN, με την παρουσίαση του νέου προγράμματος των δρομολογίων της, χθες στη Ρόδο.
Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της AEGEAN από τη Ρόδο και την Κω παρουσιάστηκε από τη διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, του δημάρχου Ρόδου, καθώς και εκπροσώπων παραγωγικών, οικονομικών και τουριστικών φορέων της περιοχής.
Συνολικά, στο δίκτυο πτήσεων της AEGEAN για το 2013, που περιλαμβάνει πλέον 158 συνολικά δρομολόγια τακτικών και ναυλωμένων πτήσεων εξωτερικού, προστίθενται 5 νέες χώρες (Ουκρανία, Ελβετία, Πολωνία, Σουηδία, Αζερμπαϊτζάν) και 10 διεθνείς προορισμοί (Γενεύη, Μάντσεστερ, Λυών, Στοκχόλμη, Κίεβο, Μπακού, Βερολίνο, Νυρεμβέργη, Ανόβερο, Βαρσοβία). Από τα 158 δρομολόγια εξωτερικού, τα 130 εκτελούνται από περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά τις τουριστικές περιοχές.
Παράλληλα, με την προσθήκη των νέων βάσεων της εταιρείας στα αεροδρόμια της Κω και της Καλαμάτας το 2013, πλέον τα απευθείας διεθνή δρομολόγια πραγματοποιούνται από 8 βάσεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ρόδος, Κέρκυρα, Κως, Καλαμάτα, Λάρνακα).
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο αντιπρόεδρος της AEGEAN, Ευτύχιος Βασιλάκης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Μέσα στα 4 χρόνια κρίσης η Aegean έχει καταφέρει να αυξήσει τη συνεισφορά της στον τουρισμό κατά 54% από 2.2 σε 3.5 εκ. επιβάτες. Η προσπάθεια αυτή γίνεται παράλληλα από 8 περιφερειακές βάσεις αλλά και την Αθήνα, και για το 2013 πρέπει να αποφέρει επιπλέον 400 χιλιάδες επιβάτες εξωτερικού. Με τις συνέργειες από την εξαγορά της Olympic Air θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την πορεία».