Ρύθμιση με 40 άτοκες δόσεις και για οφειλές χαμηλομίσθων στην ΔΕΗ


Χειροπιαστά, θετικά, αποτελέσματα είχε η προχθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Καλαμάτας, Παν. Νίκα, σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες υπουργείων στην Αθήνα.

Στη σύσκεψη με τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η επαναλειτουργία της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο.
Το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας έγινε αποδεκτό και εξασφαλίστηκε σημαντική χρηματοδότηση, ώστε η κατασκήνωση να λειτουργήσει για το 2013 με δύο κατασκηνωτικές περιόδους, σε καθεμιά από τις οποίες προβλέπεται να φιλοξενηθούν 150 παιδιά, όπως και άλλη μία για παιδιά με αναπηρία. Ο Δήμος θα φροντίσει, επίσης, να δοθεί η δυνατότητα φιλοξενίας σε εργαζομένους του Δήμου, μέλη των ΚΑΠΗ, αλλά και άλλων συλλόγων και φορέων.
Επισημαίνεται πως, παρά την αναστολή της λειτουργίας της κατασκήνωσης επί διετία, ο Δήμος προέβαινε σε συντήρηση των εγκαταστάσεων.
Επιδίωξη του Δήμου, όπως τόνισε χθες ο κ. Νίκας,  είναι να λειτουργεί, με διάφορες δράσεις αθλητικού και φυσιολατρικού προσανατολισμού, όλο το χρόνο η κατασκήνωση, που βρίσκεται σε θαυμάσιο περιβάλλον, μέσα στο δάσος, στα 1.300 μέτρα και σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα.
Α.Π.