Σαμαράς: Εξασφαλίσαμε πάνω από 15 δισ. ευρώ για τις άμεσες γεωργικές ενισχύσεις


Εργασίες καθαρισμού της σιδηροδρομικής γραμμής στο δίκτυο από το Καλό Νερό μέχρι την Κυπαρισσία έγιναν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα, από το δήμο Τριφυλίας, ώστε να μπορέσει το τρένο με τα εκδρομικά – τουριστικά δρομολόγια να «φτάσει» και στον Σταθμό του ΟΣΕ στην Κυπαρισσία! Για τον καθαρισμό της γραμμής, μάλιστα, ήρθε και Δρεζίνα από τον Πύργο με τεχνικούς υπαλλήλους του ΟΣΕ οι οποίοι και στον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν και επαναβεβαίωσαν την αρτιότητα της γραμμής για τη ασφαλή διέλευση αμαξοστοιχίας!
Ο δημοτικός σύμβουλος και μεταταχθείς υπάλληλος του ΟΣΕ Σπύρος Χρονόπουλος σε δηλώσεις του είπε ότι, «γίνεται καθαρισμός της γραμμής από το Καλό Νερό μέχρι την Κυπαρισσία, για να μπορέσει το τρένο το εκδρομικό – τουριστικό να έρθει και στην Κυπαρισσία, και στις 14 Απριλίου να υποδεχθούμε τους πρώτους τουρίστες φίλους του Σιδηροδρόμου!». Αναφέρθηκε, επίσης, στην Επιτροπή για το σιδηρόδρομο που συγκροτήθηκε με απόφαση του δημάρχου Τριφυλίας για την ανάπτυξη του εκδρομικού τουρισμού. Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος γραμμής Κωνσταντίνος Τρίμμης είπε ότι «σε καμία περίπτωση δε μπορεί να προηγηθεί αμαξοστοιχία αν δε γίνει έλεγχος ή καθαριότητα του χώρου, για να μπορεί να γίνεται η διέλευση σωστή. Αυτή τη στιγμή, με τη βοήθεια άλλων, τρίτων (σ.σ. του δήμου Τριφυλίας), γίνεται καθαρισμός της γραμμής για να είναι σε άρτια κατάσταση η γραμμή στις 14 του μηνός που είναι η εκδρομή με το τρένο».
Για την κατάσταση του δικτύου τόνισε πως, «η κατάσταση της γραμμής, σαν υποδομή, είναι αρίστη, εκτός από κάποιους θάμνους οι οποίοι εμποδίζουν κατ’ ελάχιστο και θα κοπούν».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου