Σημαντική ρύθμιση χρέους σε 63χρονο από το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας


 

Αντίθετα, καταπέλτες γιατροί και εργαζόμενοι
Η αντιδημοκρατική και έκνομη δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τη διοίκηση, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους  στο νοσοκομείο Καλαμάτας αλλά και  κόμματα της Αριστεράς που τοποθετήθηκαν αιχμηρά επί του θέματος. Αντίθετα,  εκκωφαντική ήταν η σιωπή της που το πέρασε, ως μη γενόμενο.

Ειδικευμένοι γιατροί: «Ζήτημα ασφάλειας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας»
Το ζήτημα της φύλαξης του Νοσοκομείου Καλαμάτας θέτει για μία ακόμη φορά το Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα γεγονότα της προχθεσινής νύχτας στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος του Σωματείου, καρδιολόγος, Μανώλης Μάκαρης, και η γραμματέας, αναισθησιολόγος, Χρύσα Μάλλιου, έχει ως εξής:
«Το Σωματείο Ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας έχει θέσει επανειλημμένως το φλέγον ζήτημα της ασφάλειας στο χώρο του Γ.Ν.Ν. Καλαμάτας. Η διασφάλιση της τάξης, η προστασία της σωματικής ακεραιότητας, αλλά και η διαφύλαξη της ηρεμίας τόσο των ασθενών, όσο και των λειτουργών υγείας, οι οποίοι υπηρετούν στο νοσοκομείο, θα έπρεπε να ήταν άμεση προτεραιότητα της Διοίκησης. Το Σωματείο μας έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για την απουσία ουσιαστικής φύλαξης των χώρων του Νοσοκομείου και δυστυχώς τα γεγονότα της χθεσινής νύχτας επιβεβαίωσαν τους φόβους μας και ανέδειξαν με τρόπο δραματικό την ανάγκη άμεσης επίλυσης του προβλήματος. Έχει ζητηθεί η έγγραφη ενημέρωση από τη Διοίκηση για το περιστατικό που συνέβη στο Νοσοκομείο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας από τις κρατικές δομές και να αντιστέκονται σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του ΕΣΥ».
 
 
 
 
«Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους»
Καταγγελία με τίτλο «Έξω οι φασίστες από το Νοσοκομείο» εξέδωσε χθες το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την προχθεσινή εισβολή κλιμακίου της Χρυσής Αυγής στο νοσηλευτικό ίδρυμα, για έλεγχο σχετικά με ανασφάλιστες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Στην ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων σημειώνεται: «Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απαράδεκτη, κατάπτυστη έφοδο ομάδας φασιστών της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση, χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο, για να ελέγξουν αν δουλεύουν παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες.
Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δεν θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.
Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δεν χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή. Η ανεργία και η φτώχεια χτυπάει όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες. Όλοι μαζί πρέπει να προασπίσουμε το δικαίωμα του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου υγεία. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο».
Την ανακοίνωση, εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου, υπογράφουν ο αντιπρόεδρος Λευτέρης Πουρνάρας, η γραμματέας Κέλλυ Μπουκέα και η ταμίας Μαρία Ντάκουρη.

Γραφείο Διοικητή: Αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη ενέργεια
“Με αφορμή τη χθεσινοβραδινή απαράδεκτη έφοδο κλιμακίου μελών του κόμματος της Χρυσής Αυγής με επικεφαλή τον Βουλευτή Μεσσηνίας κ.Δ.Κουκούτση στους χώρους του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε ρόλο ελεγκτή και επιθεωρητή τυχόν κρουσμάτων «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας από αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, η Διοίκηση του Νοσοκομείου θέλει να εκφράσει την βαθιά της αντίθεση για την αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη ανωτέρω ενέργεια.
Τέτοιου είδους πρακτικές που έρχονται να υποκαταστήσουν την θεσμοθετημένη λειτουργία των αρμόδιων αρχών δεν έχουν θέση στην Δημοκρατικώς Συντεταγμένη Πολιτεία μας.
Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας καθημερινά παρακολουθεί, ελέγχει, εποπτεύει και συνεργάζεται με όλα τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας που εμπλέκονται στο θέμα (ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, Αστυνομία, Εισαγγελία, Σωματείο των Αποκλειστικών Νοσοκόμων).”

 Δημοκρατική Aριστερά: Ρατσιστική Δράση
Η Δημοκρατική Αριστερά, με ανακοίνωσή της, ” καταγγέλλει τη ρατσιστική δράση της Χρυσής Αυγής,  μέλη της οποίας μαζί με τον βουλευτή της προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας  με το αιτιολογικό να  ελέγξουν αν εργάζονται αλλοδαπές σαν αποκλειστικές νοσοκόμες..Πρέπει να καταλάβουν ότι το νοσοκομείο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι να μπαίνει ο καθένας μέσα και να πραγματοποιεί ελέγχους αλλά και ΣΕ οποιοσδήποτε δημόσιο χώρο. Είναι ώρα να υψώσουμε μέτωπο απέναντι στο νεοναζιστικό μόρφωμα, αλλά και σε όσους με τη στάση τους συμβάλλουν στην προώθηση του ρατσισμού, του μισαλλόδοξου λόγου, υπηρετώντας τα σχέδια και τις απεχθείς αντιλήψεις και ιδέες της Χρυσής Αυγής».

ΚΚΕ :”Έξω οι φασίστες από τα νοσοκομεία.”
“Χθες βράδυ ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Κουκούτση επεχείρησε να πραγματοποιήσει έφοδο στο νοσοκομείο προς εντοπισμό παράνομων, αλλοδαπών αποκλειστικών νοσοκόμων.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σύσσωμο, από κοινού με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τους απομονώσουν, να μη δεχτούν άλλες τέτοιες ενέργειες.
Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση και στο χώρο της Υγείας. Ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εξευτελιστικοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πάγωμα προσλήψεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα. Ταυτόχρονα για να αποκτήσουν οι ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας  και στα φάρμακα πρέπει να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους. Γι’ αυτά δε λένε τίποτα, τα κάνουν γαργάρα με την κυβέρνηση.
Αυτά είναι τα καυτά προβλήματα και όχι μερικές φτωχές, ταλαίπωρες γυναίκες που προσέχουν γερόντους για το μεροκάματο. Ασφαλώς και δεν πρέπει να συμβαίνει μιας και υπάρχουν νόμιμες  εκπαιδευμένες αποκλειστικές. Αλλά γι’ αυτό το ζήτημα είναι αρμόδιο το σωματείο αποκλειστικών. Δεν χρειάζονται αυτόκλητοι φασίστες, δήθεν προστάτες.
Και εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το κύριο ζήτημα.
Έλληνες και μετανάστες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού πρέπει να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό.
Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα.
Έξω οι φασίστες από τα νοσοκομεία.”

Δείτε εδώ τη συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας εδώ