Τα κομματικά πάνελ, οι δρόμοι, οι πλατείες…


ΣΤΟ ΧΑΛΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
 
Απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης  για 3 παιδιά και 3 ενήλικες
 

 
Υπό απαράδεκτες και ανθυγιεινές συνθήκες ζούσαν στο χάλασμα της οδού Σταδίου, σε απόσταση αναπνοής από το «Θάρρος», τρία τσιγγανόπουλα, από ενός έως και πέντε ετών, η μητέρα τους, ένας τσιγγάνος, μία ακόμη ομόφυλή του, καθώς και ένας Τυνήσιος, σύμφωνα με όσα προέκυψαν από τον έλεγχο που έκαναν εκεί χθες το πρωί άνδρες της Ασφάλειας, συνεπικουρούμενοι από μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας.

Η κινητοποίηση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα, ήταν άμεση, ενώ στο σημείο έφθασε και η αντιδήμαρχος Μαρία Οικονομάκου, μαζί με κοινωνική λειτουργό.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, η τσιγγάνα μαζί με τα παιδιά της έχουν χώρο κατοικίας στην «Μπιρμπίτα», αλλά δε μένουν εκεί, καθώς ζητιανεύει σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, ενώ ο άντρας της βρίσκεται στη φυλακή.

Η άλλη τσιγγάνα δήλωσε πως κατοικεί στη Μεσσήνη, ενώ ο ομόφυλός της ήταν επίσης γνωστός των αστυνομικών αρχών.

Ο Τυνήσιος είχε μαζί του έγγραφα που πιστοποιούσαν το νόμιμο της παραμονής του στην Ελλάδα, ενώ προσήχθη στην Αστυνομία για να διαπιστωθεί, μέσω της εξέτασης των δακτυλικών του αποτυπωμάτων, αν έχει διαπράξει αδίκημα.

Από την πλευρά της, η κα Οικονομάκου ζήτησε την παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να αφαιρέσουν τη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το ισόγειο στον όροφο, αλλά και να σφραγίσουν το κτίσμα, για να αποτρέψουν μελλοντική διαμονή σε αυτό άλλων ατόμων.  

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

http://www.youtube.com/watch?v=0gTt61SM3n8